fbpx

Művészeit díjazta a Nemzeti Filharmonikus Zenekar

A Nemzeti Filharmonikusok tagjai hagyományosan titkos szavazással választják meg legjobbnak ítélt művésztársukat.

Az idén két olyan művész kapta meg e kitüntető címet, akikre már korábban is voksoltak. A két díjazott a zenekar és az énekkar közös karácsonyi hangversenyén, december 23-án a Müpában veheti át ünnepélyes keretek között a díjjal járó oklevelet. Az elismeréseket Vashegyi György fő-zeneigazgató és Somos Csaba karigazgató adja át. 

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar az év legjobb zenekari művészének Bokor Pál fagottművészt, szólamvezetőt ismerte el. 

„A zenekar egy olyan csodás játszótér, ahol a játszótársak egymással, egymásért, egyéniségüket nem feladva, de a közös célért mindig kellő alázattal és a biztos hangszeres tudás birtokában átélhetik az együtt muzsikálás semmi máshoz nem hasonlítható élményét. Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy zenésztársaimtól 2005 után immár másodszor kaptam meg az év zenekari művésze kitüntető elismerést” – mondta Bokor Pál. 

Kristófi Ágnes. Fotó: Csibi Szilvia
A Nemzeti Énekkar szoprán szólamából Kristófi Ágnes lett az év legjobb énekkari művésze.

„2008 januárjától vagyok tagja a Nemzeti Énekkarnak. Amikor mindannyian egymásra hangolódunk egy zeneműben, egészen kivételes pillanatokkal ajándékozzuk meg a közönségünket. Számtalan ilyen katartikus élményben volt részem, amiért hálás vagyok a sorsnak, hogy az énekléshez kanyarította az életemet. 2016-ban kaptam meg először az év énekese elismerést, ezért rendkívül megtisztelő, hogy 2022-ben újra bizalmat szavazott nekem a kórus. Hálásan köszönöm nekik!” – fogalmazott Kristófi Ágnes. 

Nyitókép: Bokor Pál fagottművészt, szólamvezető. Fotó: Csibi Szilvia

A rovat további cikkei