fbpx

Művészetek találkozásával köszönti az édesanyákat a Várkert Bazár

Május 1-jén, vasárnap a Várkert Bazár kivételes összművészeti alkalomra készül. Anyák napja alkalmából két korosztály énekesnőjének nagyszabású koncertje és Magyarország legnépszerűbb kortárs művészeti vására várja a közönséget.

Lovász Irén és Дeva két generáció tagjaként együtt idézik meg a folytonosságot, anya és lánya kapcsolatát, a női teremtő erőt: a Kossuth-díjas népdalénekes és a Petőfi zenei díj idei legjobb női hangja lép közösen színpadra. Lovász Irén korábbi, Női Hang című albuma nyomán a Kerub zenekarral kiegészülve népzenei motívumaink világzenei szövetbe ágyazódnak az anyák iránti tisztelet és a női inspiráció zenei estjén.

A Kossuth-díja mellett számtalan elismeréssel díjazott Lovász Irén népdalénekes és néprajztudós Női Hang című albuma a népi kultúrában megénekelt női sorsokról, érzésekről szól. Az énekesnő művészi és tudományos érdeklődéssel kutatja a hagyományt, a nők szerepét a nagy életfordulók helyzeteiben, melyeket az énekek tesznek most teljessé a Várkert Bazár anyák napi koncertjén.

Takács Dorinát, azaz Дevát sem kell bemutatni a rajongóknak, hiszen a fiatal énekesnő idén megjelent, Csillag című első nagylemezének dalai már belopták magukat a közönség szívébe. A 21 éves előadó üstökösként robbant be a hazai könnyűzenei színtérre, dalait maga szerzi, valamint a lemezborítóit is ő készíti. A Petőfi Rádió legjobb női előadójának járó díját nyerte el, valamint Music Moves Europe díjban részesült, amely az Európai Unió neves kortárs könnyűzenei kitüntetése.

A koncert mellett a Várkert Bazár idén anyák napján elsőként rendezi meg falai között a WAMP dizájnvásárt.

A mai magyar divat és dizájn törekvéseit támogató művészeti vásár célja 2006-os alapításától kezdve, hogy a közízlés formálójaként támogassa a magyar termékek megjelenését és imidzsét, a kimagasló, minőségi dizájnt kézzelfoghatóvá, mindenki számára elérhetővé tegye.

Napjainkra a WAMP igazi társas eseménnyé bővült, kiemelkedő magyar tervezőket és művészeket mutat be a nagyközönség számára. Kulturális és dizájnfórum, urbánus találkozási pont, amelyet nemcsak alkotók és vásárlók, hanem turisták, kreatív szakemberek, fiatalok keresnek fel. Közel tizenhat éve a WAMP a friss dizájnntermékekre éhes közönség rendszeres hétvégi zarándokhelye. Idén tavasszal és nyáron a vásár az anyák napi rendezvény mellett további két alkalommal színesíti majd a Várkert Bazár színvonalas programjait.

Nyitókép: Дeva és Lovász Irén. Forrás: Várkert Bazár

A rovat további cikkei