Művészeti pályázatot hirdet a Mahasz a Fonogram-díj megújítására, a felhívás szerint a szervezet 2021. január 25-ig várja a művészek, alkotók jelentkezését.

A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (Mahasz) művészeti pályázatot hirdet a Fonogram – Magyar Zenei Díj nyerteseinek átadandó díjtárgy megújítására. A Mahasz a beérkező pályaművektől azt várja, hogy azok az aktuális zenei trendekre reflektáljon, miközben formája, üzenete időtálló, a csaknem három évtizedes múltra visszatekintő zenei szakmai díjhoz méltók legyenek.

A művészeti pályázatra a szervezet olyan tapasztalt művészek jelentkezését várja, akik érdeklődnek a zene, a digitális zenei trendek iránt, valamint vállalni tudják a díj meghatározott példányszámú elkészítését a hagyományosan tavasszal megrendezett Fonogram-díjátadóra. Célként jelenik meg, hogy az új Fonogram-díj legyen reprezentatív, emblematikus, jól azonosítható. Méretére vonatkozóan nincs megkötés, azonban az elkészült alkotásnak hordozhatónak és önálló elhelyezésre (polcra, vitrinbe) alkalmasnak kell lennie.

A beadott pályaműveket szakmai és a Mahaszt képviselő vegyes zsűri bírálja el. A zsűri tagjai Vizi Kata művészeti vezető (Ybl Budai Kreatív Ház), Gálhidy Péter szobrászművész, művésztanár (Magyar Képzőművészeti Egyetem), Lipóczky Ákos Levente rektori megbízott, egyetemi docens (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem), valamint Szűts László, a Mahasz elnöke.

A nyertes 5 Fonogram-évadra szóló megrendelést kap. Pályázatot benyújtani e-mailben vagy postai úton lehet 2021. január 25-ig. Bővebb információk a www.fonogram.hu weboldalon találhatók.

A kommüniké emlékeztet arra, hogy a Fonogram-Magyar Zenei Díjat a Mahasz közgyűlése 1992-ben alapította a magyarországi hangfelvétel-kiadás kiemelkedő sikereinek és teljesítményeinek díjazására.

Kép forrása: Fonogram – Magyar Zenei Díj