A Magyar Művészeti Akadémia művészeti szakmai programok támogatására írt ki pályázatot összesen 198 millió forint összegben.

A Magyar Művészeti Akadémia 198 millió forint összegben nyílt pályázatot hirdet az államháztartás alrendszerén belüli és kívüli, a Magyar Művészeti Akadémia alapszabályában nevesített művészeti ágak területén működő civil és – a központi költségvetési szervek kivételével – egyéb szervezetek részére művészeti szakmai programjuk megvalósításának támogatására. Jelen kiírás alapján pályázatot nyújthatnak be szlovákiai, ukrajnai, romániai, szerbiai, horvátországi, szlovéniai és ausztriai székhelyű, magyarországi adószámmal nem rendelkező civil szervezetek is.

A pályázat (kódja: MMA-24-P1) célja – ahogy a korábbi években, úgy ezúttal is –, hogy anyagi támogatást nyújtson a kulturális értékek védelméhez és gyarapításához, a művészeti és történeti hagyományok megőrzéséhez, a magas színvonalú művészi alkotómunka feltételeinek megerősítéséhez. A vissza nem térítendő, elnyerhető támogatás összegének alsó határa 300 ezer forint, felső határa 1,5 millió forint, saját forrás biztosítása a támogatáshoz nem szükséges.

A támogatás a pályázó által a pályázatban megjelölt, 2024. január 1. – december 31. között megvalósuló, a pályázati kiírásban leírt tevékenysége gyakorlásához, programjának megvalósításához nyújtott vissza nem terítendő támogatás. A rendelkezésre álló összeg az MMA tagozatai között egyenlő arányban kerül felosztásra. A pályázatok benyújtása tagozati bontás alapján a kiírásban található tematika figyelembevételével lehetséges. A pályázat benyújtásának határideje: 2024. február 7.

A részletes pályázati kiírás és a hozzá tartozó dokumentáció a köztestület honlapján, a Pályázatok menüpont alatt található meg.

Nyitókép (illusztráció): fiatalok a hagyományos széki legényes táncot járják egy csíkszeredai táncházban. Fotó: MTI / Veres Nándor