Az emeleti kiállítóterekben havonta változó kiállítások ingyenesen látogathatók nyitvatartási időben. Januárban négy női alkotó munkáin keresztül a városi létforma, annak szürkesége és az ezzel való megküzdés lesz a téma. A Metropolis címre keresztelt kiállítás január 7-én nyitja meg kapuit performansszal és vetítéssel.

A három hónapja nyílt Turbina víziója, a közösségi komplexummá alakulás felé egy újabb lépést jelent, hogy januártól művészetterápiának is helyet adnak, melyet első alkalommal januári 11-én tart meg a Safespace és Horváth Enikő az aktuális kiállításhoz kapcsolódóan. Az Otthontalanság otthona című foglalkozáson a résztvevők alkotáson és mozgáson keresztül vizsgálhatják meg, hogy mit jelent számukra a nyugalom és az elmélyedés fogalma a katatón, állandóan hangos urbánus környezetben.

A színház rajongóit két program is várja. Először január 9-én a Jelen Alkotói Csoport különcségről és önfeltárásról szóló, Bocsánat, nem vagyok idevalósi című darabja lesz látható, ami egy modern kori tündérmesét kínál felnőtteknek. Majd a Trafóból és Jurányiból már régóta ismert Dollár Papa Gyermekei Társulat is beköltözik a Turbina tereibe, január 17-én a Tágra zárt szemek próbája című, tabumentes előadással. 

A Turbina hátsó szárnyában már fix irodát bérlő, az emeleten pedig rendszeres workshopokat tartó, a Greenpeace szárnyai alatt életre kelt BOLYGÓ, korábban Climate Changemakers csapata január 13-án kezdi meg éves ténykedését. Minden csütörtökön és februártól minden szerdán és csütörtökön a klímaváltozással, klímatudatossággal kapcsolatban tartanak ingyenesen látogatható workshopokat és előadásokat. Lesz például Szociopoly társasjáték, avagy „Tte túlélnéd a hónapot a tartósan munka nélkül lévők jövedelmi viszonyai között?”, és TRANCEport, avagy „Ffessünk együtt egy élhetőbb várost goa zenére”. A BOLYGÓ csapata a hónap végén az I-Opener Interactive Installation megvalósítását támogatja a Turbina csapatával.

A jövő buliépítő generációi sem maradnak ki a sorból: január 8-án Lau és Kali tart női fókuszú, karitatív dj workshopot, január 16-án pedig startol a havi rendszerességű RENDER workshop, ami a feltörekvő VJ-knek és kreatív kódereknek nyújt lehetőséget a közös tanulásra, akik a workshopok utáni nyilvános bulikon próbálhatják ki új ismereteiket. 

Az őrült mozgás és zene rajongói számára két jó hírünk is van: január 19-én YogaRave Sziszi Yogával és Galactic Jacksonnal, január 23-án GoAerobic Takács Ramóna kortárs táncművésszel találkozhatnak, január 29-én pedig a Darkness Fitness lesz terítéken. Január 23-án ismét egész napos Turbina Bazaar lesz, ezúttal Sunshine Vibe Vintage név alatt, ahol a legmenőbb tavaszi vintage hacukák lesznek beszerezhetők. 

Végül és nem utolsósorban a mentális egészség megőrzésének és visszaszerzésének fontosságáról sem feledkezett meg a Turbina csapata, januártól kellő jelentkező esetén PosztKovid Autogén Relaxáció csoportot indít hétfő esténként dr. Szekeres Krisztina orvos, pszichoterapeuta. 

A felsorolt programok megvalósítása, megszervezése és promótálása egyáltalán nem hajt profitot a támogatások nélkül működő Turbinának, ezért a hely működtetői létrehozták patreon oldalukat, ahol bárki támogathatja színes kulturális programjaik életre keltését.