Az Interreg Szlovákia – Magyarország Együttműködési Programban megvalósuló Határokon átívelő partnerség építése a jövő múzeumaiért  elnevezésű projektben megszervezendő Múzeumi Őszi Egyetem lehetőséget nyújt a szakmai fejlődésre, a kapcsolatépítésre, valamint új múzeumi projektek tervezésére és elindítására. A Múzeumi Őszi Egyetem az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az ötnapos szakmai program alatt a húsz résztvevő megismeri a kortárs múzeumi problémákat, fejlesztéseket, valamint elsajátítja a projekttervezés és a fundraising módszertanát.

A Múzeumi Őszi Egyetem alatt határon átívelő projektek terveit dolgozzák ki a résztvevők csoportmunkával, kiemelkedő múzeumi szakemberek mint mentorok segítségével. 

A Múzeumi Őszi Egyetem résztvevőit a MOKK által kiadott nyílt felhíváshoz kapcsolódó eljárás során választják ki.

A jelentkezőknek jelenleg is múzeumban kell dolgozniuk, tárgyalási szintű angol nyelvtudással kell rendelkezniük. A pályázás további feltételei, részletei ezen az oldalon találhatók. Jelentkezési határidő: 2021. július 15., csütörtök.

Nyitókép: diákok a Glyptoteket Múzeumban, Dániában. Fotó: Unsplash/Lizzie George