IMG_2202

Múzeumpedagógiai foglalkozásokon vehetnek részt az iskolások az Országzászló téren reggel 8-tól egészen délután 4 óráig. A Jövőből jövő című programon a magyarsághoz kapcsolódó szituációs és szerepjátékot lehet majd játszani, míg az Ükanyád posztjai elnevezésű játék rejtélyes időutazásra hívja a fiatalokat a Néprajzi Kiállításban. A Koronázó téri Romkertben a koronázási ceremónia útvonalát fogják végigkövetni, és talán még királyválasztásra is sor kerül. A Hetedhét Játékmúzeum sem maradhat ki természetesen a gyermekprogramok közül, kiállítás és vasútépítés színesíti a választékot.

 

A délutáni programokra már nem csak a diákokat, minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak a kiállítóhelyek délután 4 órától este 9-ig. A Budenz-ház ? Ybl-gyűjtemény szaktárlatvezetésén a 19?20. századi magyar festészet és kisplasztika alkotásaiba nyerhetünk bepillantást, a Városi Képtár Deák-gyűjteményében pedig látássérülteknek lesz rendhagyó múzeumlátogatás. A Fekete Sas Patikamúzeumba szervezett interaktív tárlatvezetés során belekóstolhatunk a régi idők titkos receptjei alapján készített szerekbe, a Rendház családi programján a régészeti kiállítás lapidáriumát fedezhetjük fel, de akár látványrestaurálásra is bejelentkezhetünk a múzeum restaurátoraival. Az Országzászló téren délután is folytatódnak a programok, rendhagyó múzeumlátogatáson vehetünk részt a Szent István Király Múzeum első épületében. Székesfehérvár belvárosát várostörténeti sétán járhatják be az érdeklődő gyerekek, családok.

 

Az összművészet jegyében telik majd a nap Székesfehérváron, ahol nemcsak megnézni, de kipróbálni is lehet sok mindent. A PaintCocktail csapatának jelszava szerint ?Mindenki tud festeni!?; hozzájuk az Új Magyar Képtárba lehet bejelentkezni egy vidám hangulatú vezetett festésre, hogy aztán hazavigyük műalkotásunkat. Az estét pedig zenével és játékkal zárhatjuk, hiszen a Csók István Képtárban a Szűcsinger formáció ? Szűcs Krisztián (Heaven Street Seven) és Szálinger Balázs sorozata ? fogja szórakoztatni a jelenlévőket közös rajongásaik (Beatles, Petőfi, kabaré stb.) mentén. Végül pedig detektívjátékon szórakozhatunk jót a Terembura Egyesülettel az Ybl-gyűjteményben.

 

Az esemény Facebook oldala: www.facebook.com/events/333759856970819/