A Múzeumok Éjszakáján a Várkert Bazárban három helyszínen szerveznek programokat. A Déli palotákban Erdély témájú kiállítások láthatók: Käiser Ottó Kultúr-portrék Erdélyből című fotókiállítását, valamint Fodor István Erdély madártávlatból című tárlatát tekinthetik meg, majd 20 órától Orbán János Dénes és Muszka Sándor erdélyi magyar költők vidám székely irodalmi estjét élvezhetik az odalátogatók.

Az Északi Testőrpalota ad otthont a Csók150 Emlékév alkalmából rendezett, ?CSÓK, a derűs élet festője? című Csók István kiállításnak. A festőművész alkotásait tárlatvezetéssel egybekövetve tekinthetik meg a látogatók ? négy turnusban ?, 19 órától pedig CSÓK, a család címmel meghitt családi beszélgetésen vehetnek részt az érdeklődők Csók István hozzátartozóival: Palotainé Kali Gabriellával és Csók Sándorral a kiállítás területén.

A Neoreneszánsz Kertben a magyar könnyűzenei életet támogató Cseh Tamás Program négy nyertes zenekara mutatkozik be, ezután pedig az, aki nem riad vissza az éjszakai sétától, 21 és 23 órától fáklyás idegenvezetésen vehet részt a Várkert Bazár csodálatosan kivilágított kertjében.

A kiállítások és a programok 18 óra után Múzeumok Éjszakája-karszalaggal látogathatók. Vasárnap is érdemes ellátogatni a Várkertbe, ahol délután egy órától az idén húsz éves Zene Ünnepén kapcsolódhatnak ki az érdeklődők. Az európai programsorozat fő helyszíne idén a Várkert Bazár, kiemelt szakmai partnere pedig a Cseh Tamás Program. A sokszólamú örömzenéhez kilenc támogatott kezdő zenekar, valamint további harminc koncertje járul hozzá, többek között a FLO, a Margaret Island, a Gourmand, a Middlemist Red és a Pannon Filharmonikusok is zenélnek majd este 11-ig a Várkert Bazár különböző helyszínein.