fbpx

Múzeumok éjszakája – Szentendrén készül programokkal a MANK

Többek között alkotófoglalkozásokkal, művészeti sétával és könnyűzenei koncerttel várja a közönséget a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a Múzeumok éjszakáján, június 25-én a szentendrei MANK Galériában és az ÚjMűhely Galéria és Kávézóban.

A MANK által meghirdetett művészeti séta résztvevői Szentendre leghíresebb alkotóinak nyomán járhatják végig a város macskaköves utcáit. A séta a Szentendrei Régi Művésztelepen ér véget, ahol az érdeklődők délután belekóstolhatnak a textilművészet és a textiltervezés világába is. A Díszíts vászontáskát! workshop keretein belül bárki megtervezheti saját vászontáskáját, inspirációt merítve a program során megtekinthető, Sodrás című kortárs textilművészeti kiállításból.

A közönséget számos más program is várja a MANK szentendrei galériáiban és a Régi Művésztelepen. A festészet iránt érdeklődők Knyihár Amarilla képzőművész vezetésével ismerkedhetnek meg különböző festészeti technikákkal és anyagokkal az ÚjMűhely Galériában, ahol a ViszontLátás – Kortárs ön/arcképek című tárlat is megtekinthető. Az ÚjMűhely kávézó udvarán délután Rafael Mario jazz-zongorista, énekes koncertezik.

Este a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében nyílik meg a Szobrok a kertben című szabadtéri kiállítás. Idén a korábbi évek Derkovits Gyula képzőművészeti ösztöndíjas alkotók kültéri alkotásaiból látható válogatás. A Múzeumok éjszakáján mindkét galéria hosszabbított nyitvatartással várja a közönséget: a MANK Galéria 20 óráig, míg az ÚjMűhely Galéria és Kávézó 22 óráig látogatható.

Nyitókép forrása: MANK

A rovat további cikkei