fbpx

Múzeumpedagógiai évnyitó a Néprajzi Múzeumban

Interaktív múzeumpedagógiai évnyitót tart tanároknak a Néprajzi Múzeum A Felelős Szülők Iskolájával együttműködésben. Augusztus 24-én 16 órától várják azokat, akik programötleteket keresnek a következő tanévre, ismerkednének a múzeumpedagógiai kínálattal és a Néprajzi Múzeum új tartalmaival.

Az eseményen a pedagógusok megismerhetik a Néprajzi Múzeum kiállításait és azok kulisszatitkait az intézmény múzeumpedagógusainak vezetésével. A legfrissebb múzeumpedagógiai kínálat segítségével programötleteket gyűjthetnek a következő tanévre, de az interaktív eseményen a tárgyak játékos megismerésének egy-egy lehetséges módját is kipróbálhatják.

A 2021 őszén indított Pedagógus Power – Felelős Szülők Iskolája Tanár Klub már több mint ezerfős szakmai közösséggé vált. A múzeumpedagógiai évnyitóra minden eddigi klubtagot és újakat is várnak, hogy ismertessék a 2022/2023-as tanév újdonságait. Az ingyenes szakmai közösséghez a csatlakozási lehetőség folyamatos, a programokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Néprajzi Múzeum foglalkozásai és programjai között valamennyi korosztály talál az igényeinek megfelelőt, egyéni és csoportos formában egyaránt.

A múzeum nyitott a különböző együttműködésekre, ezért nemcsak előre meghatározott programokat hirdet, hanem kooperálni is kíván, és egyéni felhasználást biztosít az erre kész tanároknak, szervezőknek.

A Néprajzi Múzeum íves épülete nem csupán a Városligetet és a városi teret köti össze kapuként, hanem átjárót nyit a különböző kultúrák, népek, civilizációk világába, globalizált mindennapjainkból átvezet a hagyományos paraszti kultúra, a törzsi társadalmak vagy épp a jelenkor szubkultúráinak valóságába.

A Néprajzi Múzeum kiállításaiban és közösségi tereiben új tartalmak nyújtanak lehetőséget az ismeretszerzésre és a saját tapasztalatokra épülő, kortárs múzeumi élményekre. Ebbe nyerhetnek betekintést a múzeumpedagógiai évnyitó résztvevői. Az évnyitó helyszíne a MÉTA, a Néprajzi Múzeum egyedülálló, interaktív közösségi tere.

Nyitókép: az évnyitó helyszíne a MÉTA, a Néprajzi Múzeum interaktív közösségi tere. Fotó: Liget Budapest/Palkó György

A rovat további cikkei