A pályázat célja, hogy a Petőfi-bicentenáriumra működő, termékeny, elsősorban múzeumpedagógiai szakmai hálózat jöjjön létre. A sikeresen pályázó közgyűjtemények létrehozhatják saját online tárlatukat, tárlataikat a Thinglink platform segítségével, és a Petőfihez kapcsolható műtárgyakkal, emlékekkel bekapcsolódnak egy közös, élő, online múzeumpedagógiai programokat kínáló közgyűjteményi hálózat felépítésébe és munkájába.

A pályázó közgyűjteménynek minden technikai vagy múzeumszakmai, módszertani segítséget megadnak az MNM és a PIM munkatársai, hogy létrehozzák saját online kiállításukat, azt feltöltsék számukra releváns tartalmakkal, valamint kapcsolódó programokat dolgozzanak ki. Mint írják, a Thinglink-fiók létrehozása, a 3D-s panorámafotók elkészítése, a tárlat véglegesítése nem igényel anyagi ráfordítást. Az elkészült tárlatok választott elemeinek kiemelésével közösen olyan közös kiállítást lehet létrehozni, mely lehetővé teszi a kooperatív, élő, online vezetéseket.

A pályázat beadásának határideje május 9., elbírálásuk május 16-ig történik meg, az online tárlatok július 1-jéig készülnek el.

A nyári szünet után szeptemberen folytatódik a közös élő online foglalkozások kidolgozása, melyeknek meghirdetése októberben várható. Az MNM és a PIM többek között vállalja, hogy technikai és szakmai támogatást biztosít minden résztvevőnek a virtuális tárlat és az online múzeumpedagógiai programok létrehozásában, valamint biztosítják az egységes grafikai arculatot.     

Bővebb információk a pályázatról itt találhatók.

Nyitókép: Shutterstock/Monkey Business Images