fbpx

Indul a Múzeumutca Plusz!

Július 1–4. között vérbeli fesztiválhangulat költözik a pécsi belvárosba: koncertek, irodalmi estek, családi programok pezsdítik fel a Káptalan utcát.

A fesztivált július 1-jén 15 órakor óriásbábos felvonulás nyitja. A jókedvű menet a Széchenyi térről indul a Káptalan utcába, ahol egyből egy westerntörténetbe csöppen a közönség, amelyben slam, költészet, próza és zene találkozik. 

A Follow the Flow, a Bohemian Betyars X Parno Graszt, az Irie Maffia, a Kubalibre, az Analog Balaton, Rudán Joe, a Freakin’ Disco és a Wakeup 1230 koncertjén újra nagybetűs fesztiválélmények várják a közönséget! 

Bohemian Betyars X Parno Graszt
Forrás: akvariumklub.hu

Közös estet tart Csemer Boggie és Grecsó Krisztián Költőim címmel. Ady Endre erotikus, pajzán, pikáns szövegei elevenednek meg a bAdy 18+ programon Balla Eszter és Kamarás Iván előadásában, Lotfi Begi zenei aláfestésére. Lackfi János költő, Lackfi Dorottya énekesnő és Sinha Róbert gitárművész közös műsorában pedig összefonódik a zene és az irodalom.

Az elmúlt évek kedvenc gasztroprogramján, a Pécsi Szelet – Baranyai Gourmet Pikniken a látogatók ismét végigkóstolhatják Baranya legjobb ízeit. 

A Pécsi Szelet 2020-ban
Forrás: Facebook/Pécsi Szelet

A múzeumpedagógiai élménysátorban interaktív régészeti ismeretterjesztés, történelmi témájú kerekasztal-beszélgetések várják az érdeklődőket, de szó lesz például arról is, hogy az űrkutatás milyen inspirációt jelentett Vasarely művészetében. Egy másik fórumon a bonyhádi zománctelepen (1967–1972) készült alkotások jelentőségét elemzik a Modern Magyar Képtár aktuális időszaki tárlatához kapcsolódóan. A vállalkozó kedvűek számos kézművesprogramon alkothatnak különféle használati és dísztárgyakat, például részt vehetnek a CaraWonga op-art workshopon vagy varrhatnak Vasarely-ihlette zebrát.

A bonyhádi zománctelepről szóló időszaki kiállítás a Modern Magyar Képtárban
Forrás: jpm.hu

A Pagony Mesebirodalomban többek között játszóház, Gryllus Vilmos családi koncertje, Dániel András mesedélutánja és arcfestés várja a gyerekeket. 

A Design liget – kreatív alkotótér és művészpiacon összesen 20, Baranyában tevékenykedő képző- és iparművész, formatervező, dizájner termékei közül szemezgethetnek a látogatók. 

A CaraWonga op-art workshop látványtervei
Forrás: jpm.hu

A programok a Bohemian Betyars X Parno Graszt, a Follow the Flow, az Irie Maffia és Rudán Joe koncertjét leszámítva ingyenesek. Az este 20.00 és 22.00-kor kezdődő koncerteken, valamint a beltéri múzeumi rendezvényeken védettségi igazolvánnyal lehet részt venni. A többi program szabadon látogatható. 

A programokról itt tájékozódhatunk részletesen.

A rovat további cikkei