A szervezők tájékoztatása szerint Kecskeméten a kézműves- és sportfoglalkozások mellett bábelőadásokkal várják a gyerekeket. A rendezvény idején megtekinthető lesz az 1848–49-es múzeum és a Muzsikál az erdő 2021-es fotópályázatának kiállítása is.

A Millenniumi Hársfakör és a szilfakör ezen a napon erdei rendezvénytérré alakul át. Fellép a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar Hollókői Huba vezényletével, valamint a színpadi programok között szerepel a Muzsikás Együttes és Petrás Mária népzenei előadása. Lesz erdei élményséta is, amelyen szakavatott erőmérnökök vezetik majd az érdeklődőket.

Másnap Lakitelek-Tőserdőn a kézműves-foglalkozások mellett bábelőadással és gyermekkoncertekkel várják a családokat a Holt-Tisza partján. A színpadon fellép Bolba Éva és a JAZZterlánc, a Batyuszínház és Szilágyi Áron dorombművész. Itt hirdetik ki a Muzsikál az erdő 2022-es gyermekrajzpályázatának eredményeit, a legjobb alkotásokból kiállítás is látható. Erdei divatbemutatón mutatkoznak be a Réthy Fashion környezetbarát kreációi.

Délután a Budafoki Dohnányi Zenekar ad koncertet Hollerung Gábor vezetésével. A színpadon fellép a Cimbaliband, valamint bemutatkoznak a Kecskeméti Kodály Iskola és a Váci Bartók–Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola fiatal tehetséges növendékei is. A Nyíri erdőben felavatják Józsa Judit kerámiaszobrász Összetartás című domborművét.

19 éve zajlik a Muzsikál az erdő rendezvénysorozat az ország öt térségében. Fő célja az erdő és a zene együttes bemutatása, a művészet erejével a résztvevőket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.  

Nyitókép forrása: Muzsikál az erdő