fbpx

II. Erzsébet ékszereiből nyílik kiállítás a Buckingham-palotában

Uralkodásának platinajubileuma alkalmából nyílik kiállítás II. Erzsébet brit királynő ékszereiből pénteken a Buckingham-palotában.

Queen Elizabeth II at a reception in Castle Charlottenburg on 26 May 1987. The British Queen and her husband stayed in Berlin for a two-day visit on the occasion of the 750th anniversary of Berlin. (Photo by dpa Fotograf / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

A The Queen’s Accession (A királynő trónra lépése) című kiállításon a közönség megtekintheti a királynőről uralkodásának kezdetén készült portréfotókat. Emellett láthatók az elmúlt hét évtizedben II. Erzsébet által viselt tiarák, fülbevalók és nyakláncok.

A kilencvenhat éves Erzsébet Nagy-Britannia leghosszabb ideje uralkodó királynője, és jelenleg a világ legidősebb uralkodója. Apját, az 1952. február 6-án elhunyt VI. György királyt követte a trónon.

A péntektől látogatható tárlatot a palota dísztermeiben rendezték, amelyeket három év óta először nyitnak meg a nagyközönség előtt. A kiállítást a királyi gyűjtemény (Royal Collection Trust) honlapja szerint október 22-ig nézhetik meg az érdeklődők.

Nyitókép: DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

A rovat további cikkei