fbpx

Nagy Márta keramikusművész alkotásaiból nyílik kiállítás Pécsen

Nagy Márta porcelántervező iparművész, keramikusművész nagyméretű installációit tekinthetik meg május 22-ig az érdeklődők a Pécsi Galériában.

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. közleményében azt írták, hogy a pécsi belvárosban lévő kiállítóhely teljes terét betöltő alkotások az időt helyezik a tárlat fókuszába. A Szárnyas idő címet viselő kiállítás keretében a művész három nagyméretű installációja és több kisebb, de egységes témát feldolgozó kerámiaalkotása lesz látható.

A galéria összes falát igénybe vevő, az élet különféle stációinak megjelenését, körforgását és örök visszatérését bemutató munka eddig csak Budapesten volt látható. Közölték:

a kiállítás hűen tükrözi Nagy Márta attitűdjét, ahogyan képes nagy terekben, formákban gondolkodni,

emellett a pécsi közönség láthatja először a legújabb plasztikákat, amelyek az egyén és a környezet, az egyén és a másik ember kapcsolatát dolgozzák fel.  

A kiállítótérben látható installációk reflektálnak az elmúlt két év nehéz időszakára, de éppúgy szólnak az emberi lét állomásairól, közelítésekről és távolodásokról, találkozásokról és elválásokról, önmagunk megismeréséről, egyszóval az életről, a jelenlétről térben és időben.

A kiállítás április 21-én 18 órakor nyílik a Pécsi Galériában, és május 22-ig tekinthető meg.

Nyitókép: Pécsi Galéria

A rovat további cikkei