fbpx

Nagykoncerttel zárul a székelyudvarhelyi fúvóstábor

Nagykoncerttel zárul szombaton a tizenötödik székelyudvarhelyi fúvóstábor, amelyet magyarországi és székelyudvarhelyi zenetanárok együttműködésében rendeznek meg.

Az általános iskolás udvarhelyszéki növendékek részvételével zajló tábor a hét eleje óta tart, és szombat délután ingyenes nagykoncerttel zárul a Dr. Palló Imre Líceumban.

A táborban évek óta önkéntesként visszajáró magyarországi zenetanárok, szimfonikus zenekarokban játszó fúvóshangszeres előadóművészek foglalkoznak az udvarhelyszéki zeneiskolásokkal.

A szervezők fontosnak tartják, hogy a fiatalok a táborban felfedezzék erősségeiket, valamint tapasztalatot szerezzenek a hangszeres játékon túl a kamarazenélésről és a zenekari játékról. Emellett céljuk az is, hogy a táborozók a közös zenéléssel egymáshoz és a kulturális hagyományokhoz is kapcsolódjanak, valamint élményalapú tudást kapjanak a magyar és az európai zeneirodalom alkotásairól.

A fúvóstábor a Dr. Palló Imre Líceum, az Udvarhelyszék Kulturális Egyesület és az Albertirsai Művészetoktatásért Alapítvány együttműködésével, a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósult meg.

Fotó forrása: Shutterstock

A rovat további cikkei