Sokan várják az első nagylemezeteket. Hol csendülnek fel először az új számaitok?

Nagyon sokat jelent számunkra, hogy az új lemezt az A38 nagytermében május 26-án mutathatjuk be, és még az előzenekarokat is mi választhattuk ki. A Deep Glaze igen belevaló zenét játszik, az erdélyi fiatalokból álló Palma Hills viszont könnyedebb dallamokat üt meg, de mindketten hasonló műfajban játszanak, mint mi. Régi álmunk, hogy adhassunk a hajón egy önálló koncertet, így nagyon örülünk a lehetőségnek. Számos helyen játszottunk az elmúlt két évben, voltak közöttük kevésbé sikereses alkalmak, amelyekből sokat tanultunk, de szerencsére többségében kellemes élményekkel tértünk haza, és volt néhány egészen emlékezetes koncertünk is.

 

A hasonló holtpontoknál nem árt némi belső tartalék, hogy továbblendüljetek.

Nagyon sok kezdő zenekar vérzik el az énekes kiejtése, hamissága miatt. Nekünk két énekesünk is van, és mindkettővel nagyon meg vagyunk elégedve, úgy gondolom, a Beni és Tomi közötti összhang az egyik legnagyobb erőssége a banda hangzásának. A hamarosan megjelenő albummal igyekeztünk új irányba indulni, egészen más lesz, mint amilyen a bemutatkozó EP-nk, a Crevice Light hangzása.

 

_DSC5320_Copy


Hogyan indult a Hello Hurricane története?

A két énekesünk: Tomi és Beni, akik egy színtársulatba jártak, 2012-ben határozták el, hogy zenekart alapítanak. Engem Tomi hívott meg a csapatba, jól ismertük egymást, mert 12 évig osztálytársak voltunk, Beni pedig az első dobosunkat, Ambrust hozta a zenekarba. Én tehát Ambrust és Benit az első próbán ismertem meg.

 

És sikerült közös nevezőre jutnotok?

Az első próba előtt körülbelül ötven számot kaptam a többiektől, hogy lássam, milyen típusú feldolgozásokat akarnak majd játszani. Voltak köztük olyan zenekarok, amelyeket szerettem és ismertem, de volt olyan is, amely új volt nekem, meg olyan, amely nem volt a kedvencem, de legalább éreztük az irányvonalakat. Kialakult az az egyöntetű vélemény, hogy az akkor még Five Salmons nevű formáció indie és alternatív rockot fog játszani. Aztán később, amikor saját számokon kezdtünk el dolgozni, egyre jobban kikristályosodott a saját stílusunk. Rögtön belekezdtünk például az első saját dalunkba, amelyet a negyedik-ötödik próbára be is fejeztünk.

 

Kitől származnak az ötleteket?

Az első évben még Beni hozta az ötleteket, ami akkor úgy nézett ki, hogy akusztikus gitár kíséretében szinte a végleges szöveget énekelte el nekünk. Kész dallammal és szöveggel érkezett tehát a próbákra, amelyből mi nagyzenekaros produkciót írtuk. Ez ma már máshogy megy. Ha ő is hozza az ötletet, közösen dolgozunk tovább, de előfordul olyan is, hogy betesszük a metronómot egy adott gyorsaságon, és kialakul valami. Az új albumon szereplő egyik szám is így íródott. Elindult a metronóm 171-es sebességgel, mi meg elkezdtünk játszani. A számok legfőbb alakítói egyébként most már Beni mellett Ábel és talán én.

 

A mostani lesz az első nagylemezetek. Mindez a Cseh Tamás Program induló előadók számára kiírt pályázatán elért sikeretek eredménye, a támogatásból születik meg ez az új album. Mire költitek pontosan a támogatást?

A stúdiózást és az új klipünk forgatását finanszíroztuk belőle, a maradék összeget pedig a hanganyag fizikai megjelenésére fordítjuk. Nagyon készülünk az albumbemutatóra is, ahol a koncert vizuális támogatást is kap majd, igyekszünk emlékezetes show-val előállni. Bízunk a sikerben, mert nagyon más lesz ez a mostani album: a hangzóanyag minőségében mindenképpen, a zenében pedig pláne.

 

_DSC5259_Copy

—————————————————–

Hello Hurricane

Budapesten 2012-ben alakult indie/alternatív rock banda, az elmúlt két évben pedig egyre nagyobb érdeklődés követi munkájukat a magyar indie szcénában, számos fellépés és elismerés van már a hátuk mögött. A csapat különlegessége a két énekes hangjának tökéletes összhangjában rejlik, valamint zenéjük friss és energikus stílusa is hozzájárult az egyedi, Hello Hurricane-hangzás kialakításához. A banda első belföldi turnéja az első album és videóklip kíséretében indul 2016 tavaszán, amelyet a tervek szerint külföldi fellépések követnek az év második felében.

Takács Erzsébet

Fotó: Csákvári Zsigmond