fbpx

Nagyszabású koncertsorozatot indít a Budapesti Fesztiválzenekar

A Budapesti Fesztiválzenekar (BFZ) tavaszi koncertsorozatán olyan sztárokkal találkozhat a nagyközönség, mint Rudolf Buchbinder világhírű zongoraművész vagy Perényi Miklós Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész.

Az együttes elsőként március 9. és 11. között lép fel a Müpában, majd március 13-án hétállomásos európai turnéra indul, március 28-án pedig a 100 éve született Ligeti György előtt tiszteleg a Zeneakadémián.

A Müpában tartott hangversenyeken Dohnányi Szimfonikus percek című műve, Robert Schumann egyetlen befejezett, lírai zongoraversenye, Richard Strausstól a Don Juan  és a Till Eulenspiegel vidám csínyjei című szimfonikus költemények mellett a Hétfátyoltánc hangzik el a Salome című operából. A zongoraversenyt a világszerte elismert osztrák Rudolf Buchbinder játssza. A zenekart Fischer Iván vezényli.

A tájékoztató szerint az európai turnén a Dohnányi-Schumann-Strauss-program és Beethoven 4. (G-dúr) zongoraversenye lesz hallható Rudolf Buchbinder közreműködésével. Az együttes Berlin, Alicante, Madrid, Luxembourg, München, Lugano és Párizs koncerttermeiben lép fel.

A BFZ március 28-án szerzői esttel tiszteleg a Zeneakadémián az idén száz éve született Ligeti György előtt, akinek válogatott műveit a Kossuth-díjas Amadinda Ütőegyüttes alapító tagja, Rácz Zoltán vezényli. A koncerten fellép Perényi Miklós gordonkaművész és Károlyi Katalin mezzoszoprán.

A zenekar március 9-én hozza nyilvánosságra jubileumi, negyvenedik évaduk teljes koncertprogramját.

Nyitókép: Budapesti Fesztiválzenekar. Forrás: a zenekar Facebook-oldala

A rovat további cikkei