fbpx

Nagyszabású kórushangversenyt rendeznek a Szegedi Nemzeti Színházban

Huszonnégy kórus mintegy nyolcszáz tagjának részvételével nagyszabású kórushangversenyt rendeznek április 25-én a Szegedi Nemzeti Színházban.

Szeged kórusélete több mint 150 éves múltra tekint vissza, hiszen 1863-ban alakult meg a város első hivatalos kórusa, a Szegedi Dalárda. Az Éneklő ifjúság mozgalomhoz Budapest után másodikként csatlakozott Szeged. 1935-ben itt rendezték meg az első vidéki kórustalálkozót.

A szegedi kórusélet gazdagsága az elmúlt évtizedekben pedig hazai és nemzetközi elismerést vívott ki magának.

Ebből kaphatnak ízelítőt azok, akik április 25-én ellátogatnak a Szegedi Nemzeti Színházba, ahol a Hangról hangraaz ifjúsági kóruséneklésért programsorozat részeként rendeznek nagyszabású hangversenyt.

Az esten 24 szegedi kórus kisebb-nagyobb összkarokban áll színpadra. A hangverseny különlegessége Tóth Péter zeneszerző erre az alkalomra, Mehler Anna verseire, gyermek-, leány- és vegyeskarok számára komponált Pünkösdi kantáta című művének ősbemutatója lesz. Az est lezárásaként pedig a Dona Nobis Pacem (Adj nekünk békét!) című hagyományos kánon csendül föl a koncerten szereplő valamennyi kórustag és a nézők közreműködésével.

Nyitókép: A szegedi Vox Nova Kórus. Forrás: Facebook

A rovat további cikkei