fbpx

Ne most, drágám! Hanem mikor? – megkezdődött a kamaraszínházi évad a Kecskeméti Nemzeti Színházban

Újabb Ray Cooney-bohózattal nyitotta meg kamaraszínházi évadát a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház. A főszerepben Járai Máté, társa ezúttal a közönség számára a Cirkuszhercegnőből már jól ismert Nagy Sándor.

Az előadás a legfőbb komikumot adó jól ismert témát, a féltékenységet és a megcsalást állítja a középpontba Szerednyey Béla rendezésében. A káoszt a klasszikus Ray Cooney-vígjátékokhoz hűen ismét a hazugságok folyamatos egymásra épülése indítja el, és ahogy a főszereplő által beindul a megoldás gépezete, elképesztő események kezdik gyors ütemben követni egymást.

„Sokan gondolják azt, hogy a vígjáték egyszerű műfaj, de ez nem igaz. Kiváló ritmusérzékre, pontosságra, figyelemre, harsányságra van szükség ahhoz, hogy az ember jól művelje. Ez a darab telis-tele van helyzetkomikummal, a színészeknek muszáj résen lenniük az első pillanattól az utolsóig” – mondta a rendező.

A sikeres angol író történeteinek kiindulópontját gyakran a férj csalárdságra való hajlama adja: a különbözőség főként abban mutatkozik meg, a szerető már megvan, vagy éppen a darab során törekszik arra a főhős, hogy megszerezze. A Ne most, drágám! című bohózatban utóbbiról van szó, ráadásul nem is akármilyen eszközzel próbálkozik a szőrmeszalon tulajdonosa. Vajon a leértékelt bunda elég csábító tud lenni ahhoz, hogy Gilbert becserkéssze a neki tetsző hölgyet? Erre a darab során választ kapunk. Egy biztos: humorban nem lesz hiány, a történet ezer szálon fut, és végül mindenki szerelmes lesz… a kérdés csak az: kibe?

A Ne most, drágám! egész évadban megtekinthető a Kelemen László Kamaraszínház színpadán. Részletek itt.

Fotók: Góg Zsolt

A rovat további cikkei