Már a cím is sokat elárul a dalról, amiben a Bohemian Betyars tagjai gyermekkori csínytevéseiket idézik fel. A dalszövegből azért egyértelműen kiderült, hogy a miskolci zenekar tagjainak nem kellett a szomszédba menniük, hogy rossz fát tegyenek a tűzre. Innen pedig szinte magától értetődően jött az ötlet, hogy a videóban saját édesanyjaik bújjanak rocksztárbőrbe.

„Anyukáink amúgy is igazi rocksztárok, szóval nem volt nehéz hozniuk a szerepet. Mi meg végre a közönségben pogózhattunk! Nehéz dolguk lehetett velünk, amíg gyerekek voltunk, és ezzel a dallal szeretnénk felszárítani minden miattunk hullajtott könnycseppet” – írta a zenekar.

A klip operatőre a kétszeres Aranyszem-díjas Gyuricza Mátyás, vágója Kántor Dávid, látványtervezője Kakas Réka. A kisfilmben egy egészen különleges koncertbe nézhetünk bele, ahol az őrült, vad színpadi jelenlétéről ismert csapatot a szintén igazán belevaló anyukák zenei játéka váltja fel. Bár számukra talán kicsit szokatlanabb volt a rivaldafény, hamar körvonalazódott, hogy a srácok honnan örökölték a géneket. A hosszú és fárasztó forgatáson saját bevallásuk szerint kizárólag kisfiaik miatt léptek ki a komfortzónájukból, de egy újabb, életre szóló családi élményt is szereztek.

Abban mindannyian egyetértettek, hogy csodálatos érzés volt testközelből megtapasztalni a közönség energiáját és szeretetét, ami rájuk is olyan erős hatással volt, hogy pillanatok alatt beleszoktak a szerepükbe.

A Ne sírj, anyám! videója a H&H gyártásában, az NKA, a Visionteam, a Kreatív Moziműhely és a Propclub támogatásával készült. A Bohemian Betyars május 5-én a Budapest Parkban lép fel.

Fotó: sinco