fbpx

Négy bemutató szeptemberben a Csokonai Színházban

Négy bemutatóval várja szeptemberben a közönséget a debreceni Csokonai Színház.

Görög sorstragédiaként elevenedik meg az annyiszor átértékelt, megírt gyermekkor Szabó Magda számára a Für Elise-ben, amelyet Ráckevei Anna állított színpadra, és szeptember elsején láthatják első alkalommal a nézők az új Csokonai Fórum Latinovits Zoltán-termében.

Szeptember 9-én egy kisváros hihetetlen történetével, Mihail Sebastian Névtelen csillag című romantikus komédiájával várják a közönséget, a darabot Ilja Bocsarnikovsz művészeti vezető állítja színpadra Csata Zsolttal és Hajdu Imeldával a főbb szerepekben.

„Lina és Teréz megdöbbentő és csodálatos történetein keresztül test és lélek viszonyát, a saját testünkhöz való személyes viszonyunkat is vizsgálja Visky András a szeptember 13-án bemutatandó A test történetei első epizódjában. A nők helyzetét számos oldalról megközelítő, érzékeny darabot a Csokonai Fórum Kóti Árpád-termében játssza Hermányi Mariann és Tolnai Hella” – írta a színház.

A színház tájékoztatása szerint ugyanott szeptember 22-én végre élő közönség előtt mutatkozik be a Toldi. A számos hangszerre és énekhangra komponált zenés ifjúsági előadás filmváltozata 2021 tavaszán már elkészült, azt eljuttatták a helyi általános iskolák hatodik osztályaiba. A darabot korábban két esetben tűzték műsorra, de a koronavírus-járvány miatt mindkét alkalommal elmaradt az előadás, így a Toldit most mutatják majd be először közönség előtt – jelezte a színház.

Nyitókép: Für Elise. Fotó: Csokonai Színház

A rovat további cikkei