Az eddig Budapesten alkotó csapat a tavalyi évadban már készített egy koprodukciót az Aradi Kamaraszínházzal, Kiss Csaba De mi lett a nővel? című darabját mutatták be. A sikeres együttműködés eredményeképpen az új évadban már két bemutató is ilyen formában jön létre.

Október 23-án Gulyás Hermann Sándor rendezésében, az Aradi Kamaraszínházzal koprodukcióban készült Tadeusz Słobodzianek: A mi osztályunk című drámáját mutatják be Aradon. A Libri Irodalmi díjas Jászberényi Sándor Varjúkirály című kortárs művét december 10-én az RS9 Vallai Kertjében mutatják be, az előadás rendezője Jászberényi Gábor. „A Varjúkirály egyszerre szól a mai Magyarország még megmaradt viharvert tanyavilágáról, valamint a perspektíva nélküli, perifériára került, befolyásolható fiatalokról, mindez egy misztikus, már-már horrorisztikus köntösben, sokszor játékos és groteszk humorral. A történet és a figurák keménysége ellenére a szöveg mégsem moralizál, nem állítja, hogy a szereplők jót vagy rosszat cselekedtek, nem mondja meg, hogy mi lett volna erkölcsileg helyes” – emelte ki Jászberényi Gábor.

Stílgyak. Fotó: Cserta Gábor

Akutagava Rjúnoszuke műve, A vihar kapujában március 17-től látható ismét Gulyás Hermann Sándor rendezésében. Az évad utolsó bemutatója Matei Visniec Bohóc kerestetik című drámája lesz, szintén koprodukcióban az Aradi Kamaraszínházzal. Az április 22-i budapesti premiert Tapasztó Ernő rendezi.

Műsoron marad a Kövek, a Stílgyak, az Egy perccel tovább, a Csak tenyérnyi vér, Az óceánjáró, a De mi lett a nővel?, állandó játszóhelyük az RS9 Vallai Kertje.

Nyitókép: Kiss Csaba De mi lett a nővel? című darabja. Fotó: Gombos Wilhelm Doru