fbpx

Négy képzőművészeti egyetem hallgatói mutatkoznak be az Art Marketen

A Magyar Képzőművészeti Egyetem idén egy különleges nemzetközi válogatással jelentkezik az Art Market Budapesten: a római, a drezdai, a rigai és a budapesti képzőművészeti egyetemek hallgatóinak munkáit mutatja be.

A képzőművészeti hallgatók számára az október 6. és 9. között megrendezendő Art Market nemcsak a művészi bemutatkozás kiváló platformja, hanem hatalmas lehetőség az alkotások értékesítésére is, hiszen a vásáron a kiállított művek megvásárolhatók. Az Art Marketen a gyűjtők és a művészet iránt érzékeny látogatók új tehetségeket fedezhetnek fel, a festő, szobrász, grafika és intermédia szakok hallgatóinak alkotásai között válogatva egyedi művekkel gyarapíthatják kollekciójukat, gazdagíthatják környezetüket.

Kristaps Kramins alkotása

A több ezer alkotást felvonultató Art Marketen a Magyar Képzőművészeti Egyetem (MKE) standján a művészetkedvelő közönség amellett, hogy megismeri a jövő ígéretes művészeinek alkotásait, képet kap az EU4Art szövetségben részt vevő négy intézmény profiljáról, a művészetoktatás hazai és nemzetközi irányairól is.

Nyitókép: Farkas Panna alkotása. Fotók forrása: MKE

A rovat további cikkei