fbpx

Négy kiállítás egy standon – A MANK az Art Marketen

A kortárs művészet érzékekre ható, vizuális élmény. A kortárs művészek kortársai vagyunk. Senki sem érti jobban egy adott kor művészeit, mint saját kortársaik. Te is kortárs vagy. Ez a mi korunk, a mi képeink.

Frusztrál, érdekel, megnevettet vagy éppen megijeszt, amit látsz? Mind érvényes reakció. Ha megérted az érzéseidet, meglátod a képek lényegét. A MANK standján a Derkovits-ösztöndíjas fiatal tehetségek legizgalmasabb munkái mellett a szentendrei ÚjMűhely Galéria Grafikai Műhelyben az elmúlt hónapokban készült legfrissebb szitanyomat-szériákat mutatják be Szentendre kortárs alkotóinak kompozícióiból.

Az Art Market MANK standján kuriózumként virtuális tárlat formájában VR-szemüveg segítségével lehet megnézni Horváth Lóczi Judit Almárium kiállítását, Balogh István Vilmos Info Kamikaze tárlatát az ÚjMűhely Galériából és egy extra Derkó virtual tourt is. Az élmény teljesen élethű tapasztalatot ad.

Október 7-én, pénteken 17 órától bemutatják, miképp reflektál a mozgáskultúra a képzőművészetre. Duda Éva Társulata a Prizmán keresztül ad betekintést, hogyan tudjuk formába önteni félelmeinket és örömforrásainkat, miképpen formálódnak tánccá vágyaink, hiányérzetünk, mindennapjaink felnagyított momentumai.

De hogyan kapcsolódik össze a képzőművészet, a táncművészet és az irodalom? Hogyan bontakozik ki az önismeret és az útkeresés az önkifejezésben? Hogyan illeszkedünk a bennünket körülvevő világba, és hol tartunk lélekfejlődésünkben? Ezeket a kérdéseket járja körül a Feledi-projekt a Szálkák című előadásában Feledi János és Spala Korinna balettművészekkel október 8-án, szombaton 17 órától a MANK standján.

A rovat további cikkei