Idén a megszokottnál korábban, már június 16-án, csütörtökön indul a program a Bohém karnevállal a szolnoki Véső Úti Sporttelepnél felállított szabadtéri színpadon. A zenekart Kanai Tosifumi japán karmester vezényli, a műsoron Leroy Anderson szórakoztató művei és jazzdallamok szerepelnek. Az egykori katonai hírszerző Leroy Anderson a rövid, könnyű koncertdarabok zeneszerzőjeként vált ismertté. Munkássága elismeréseként csillagot is kapott a hollywoodi Hírességek sétányán.

Ittzés Tamásnak, a Bohém Ragtime Jazz Band alapítójának meghívására idén márciusban szerepelt először a Szolnoki Szimfonikus Zenekar a kecskeméti jazzfesztiválon. A sikeres együttműködés a Parti-Túra Fesztiválon folytatódik, ahol a művész több koncerten is fellép majd zongora- és hegedűszólistaként. A június 16-i koncerten közreműködik még Berkó Domonkos klarinétművész és Ittzés Péter zongoraművész.

Augusztus 12-én a Széchenyi városrészben, a Zöld Ház előtti téren hallhatja a közönség a Bohém karnevált Ittzés Tamás és Ittzés Péter mellett Fodor László klarinétművész közreműködésével. A programot a Szoldance Tse fellépése színesíti. Eső esetén a koncertet augusztus 14-én tartják meg.

Augusztus 18-án a Tiszai hajósok terére (eső esetén a TiszapArt Moziba) várja a közönséget a zenekar, ahol Mesék a Tisza-partról címmel adnak ifjúsági hangversenyt. A program során Danyi Zsuzsanna mesél majd, árnyjátékkal közreműködik Nagy Katalin Matild. A zenekart Balogh Sándor vezényli.

Augusztus 28-án a Szolnoki Szimfonikusok és a Karthago együttes közös koncertet ad a Tiszai rakparton Balogh Sándor vezényletével. Eső esetén a koncertet másnap tartják meg.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar június 21-én újra Ausztriában, a kismartoni Esterházy-kastélyban koncertezik. A műsoron Bizet, Verdi és Mozart leghíresebb operáinak egy-egy áriája, Mendelssohn e-moll hegedűversenye és Beethoven Sors szimfóniája szerepel. Szólót énekel a koreai származású Byeongjoo Cho (bariton), hegedűn játszik Laura Rodriguez Moreno spanyol hegedűművész. A zenekart Jose Sanchez spanyol karmester vezényli majd. A turnénak még két állomása lesz: június 20-án a szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, június 23-án pedig a Zeneakadémia Nagytermében lesz hallható a műsor.

Nyitókép: a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár Facebook-oldala