December 15-én a Duna Táncműhely a társulat művészeti vezetője, Juhász Zsolt rendezésében mutat be új előadást. A produkció ez alkalommal is különböző művészeti területekről érkező közreműködők közös alkotási folyamatán keresztül születik.

Juhász Zsolt már 2021-es A tizedik menyasszony című előadásában is erőteljesen támaszkodott a magyar és több más nép autentikus néptáncában uralkodó női táncformák, a koreográfiáknak a férfi tánchoz képest alárendelt szerepük megjelenítésére. A koreográfus ezt az utat kívánja folytatni Hajadonok című új produkciójában, ám ez esetben a női princípium áll az előadás középpontjában. Az előadók száma utal az évszakok és égtájak számára, ezen keresztül a nő és a természet szoros kapcsolatára.

A négy női szereplő, Izabella Caussanell, Kovács Anita, Orbay Lilla és Vrencsán Anita különböző művészeti területről – tánc, népzene, jazz, prózai színház – érkezik, így valójában a Duna Táncműhely az eddigi legerősebben multidiszciplináris előadására készül. A produkcióban mindenki saját származását, saját művészetét jeleníti meg a színpadon.

Fotó: Dusa Gábor