Három négylábú szupersztár lépett fel a Dán Kamarazenekarral Leopold Mozart Vadászszimfóniájának előadásán az idei Haydn-fesztiválon Koppenhágában.

Cookie-t, Sophust és Sicát, a három tehetséges kutyát gondosan választották ki a fellépésre a Vadászszimfónia előadására, amelyet Wolfgang Amadeus Mozart apja komponált. A darab egyike azon ritka klasszikus zeneműveknek, amelyben kutyák előkelő és fontos szólista szerepet kapnak.

Parancsra ugatni a zenekar ritmusára nem könnyű feladat. A tavasszal kiválasztott három kutya sokat gyakorolt a gazdájával bőséges jutalomfalatok segítségével, hogy hangjuk illeszkedjen a Vadászszimfónia zenéjéhez.

Leopold Mozart darabját ritkán adják elő kutyákkal a színpadon, rendszerint előre felvett hangokat játszanak be. A Dán Kamarazenekarnál ez a megoldás fel sem merült. Az együttes karmestere, Fischer Ádám évek óta készült a darab előadására, az elejétől kutyák részvételével szerette volna megvalósítani.

Ezelőtt 2014-ben az egyesült államokbeli Pittsburgh zenekara adta elő a művet koncerten, kutyákkal a színpadon.

Nyitóképen a Dán Kamarazenekar kutyás meghallgatása a koncertet megelőzően, balra Fischer Ádám karmester. Fotó forrása: Dán Kamarazenekar