A Lordok Háza az elektromos autók rossz megítéléséért a Mr. Beant játszó színészt teszi felelőssé.

Rowan Atkinson egy robbanómotoros  Rolls-Royce-al a 2011-es Frankfurti Autószalonon. Fotó: AFP/DPA/Frederik von Erichsen
Rowan Atkinson egy robbanómotoros Rolls-Royce-al a 2011-es Frankfurti Autószalonon. Fotó: AFP/DPA/Frederik von Erichsen

Mint arról a 24.hu is beszámolt, a brit miniszterelnök, Rishi Sunak nettó nulla szén-dioxid-kibocsátási stratégiája értelmében 2035-től betiltják az új benzin- és dízelüzemű gépjárművek forgalmazását az Egyesült Királyságban. A kormány célja az autósok ösztönzése, hogy kezdjenek el elektromos járműveket vásárolni. Ez az átállás azonban jóval lassabb, mint ahogyan azt a stratégia elfogadásakor remélték.

A Green Alliance zöld képviselőcsoport szerint az egyik legkárosabb megnyilvánulás a témában Rowan Atkinson véleménycikke – írja a Telegraph. Az írás a Guardianben jelent meg 2023 júniusában. Ebben a színész, aki villamosmérnökként végzett, úgy véli, bár közel húsz éve közlekedik elektromos autóval, mégis csalódást érez velük kapcsolatban.

Az Egyesült Királyság felsőházának jelentéséből kiderül, hogy Mr. Bean megformálója rengeteget ártott az elektromos autók megítélésének. A Lordok Háza környezetvédelmi és klímaügyi bizottsága szerint Atkinson közrejátszott abban, hogy a britek még mindig a benzines vagy a dízeles autókat részesítik előnyben.