Régi álmod, hogy valami maradandót alkoss zenészként, zeneszerzőként? Szereted a Művészetek Völgyét? És a némafilmeket? Álmodoztál már arról, hogy a te zenéd tölti meg érzelemmel egy film cselekményét? Jelentkezz a Művészetek Völgye pályázatára, mely a Nemzeti Filmintézet közreműködésével valósul meg.

A pályázaton részt vehet minden olyan természetes személy, aki a Művészetek Völgye fesztivál kezdetéig (2020. július 17.) még nem töltötte be 30. életévét. A pályázók feladata, hogy az alábbi két némafilm valamelyikéhez megálmodják a tökéletes filmzenét, zenei alkotást.

Pályázni a filmek 5-5 perces részleteire írt zenével lehet. A szakmai zsűri a filmrészletre írt zenéket bírálja el, a két legjobbnak ítélt pályamunka kap lehetőséget arra, hogy ezt követően a teljes filmek zenéjét megalkossa és élőben előadja.

A két nyertes alkotást a pályázók filmvetítéssel egybekötött élő fellépés keretében adhatják elő. Az előadás szintén része a pályázatnak, az előadókat a zeneszerző biztosítja, ez lehet szóló, de maximum három fős kamarazenekar. A bemutató promóciója mellett az előadó, vagy előadók két napra szóló belépőt kapnak, mely a fesztivál minden programjára érvényes, emellett a fellépés estéjére szálláshelyet is biztosít a Művészetek Völgye a Katlan Faházakban. A nyertes alkotásoknak a későbbiekben, külön megállapodás alapján, lehetőségük nyílik a műveket egyéb filmvetítéssel egybekötött események alkalmával is előadni.

További információ itt érhető el.

Nyitókép: Az Egy fiúnak fele című némafilm jelenete