A tavaly májusban a Zsolnay Kulturális Negyedben rendezett Színerő – Léptékváltás festészeti szimpóziumon készült alkotásokból nyílik kiállítás márciusban Pécsen.

A Színerő – Léptékváltás szimpóziumot Keserü Ilona festőművész, a PTE Művészeti Karának egyik alapító tagjának kezdeményezéseként először több mint tizenöt éve rendezték meg az akkor még a pécsi Zsolnay Porcelánmanufaktúra használaton kívüli belső ipari tereiben. Idővel az esemény jelentős szimpóziummá fejlődött, s több év kihagyás után legutóbb tavaly májusban rendezték meg ismét, immár tizedik alkalommal.

A huszonnégy meghívott magyar és külföldi művész – mások mellett a pécsi művészeti kar jelenlegi oktatóinak és doktorandusz hallgatóinak – részvételével zajló eseményen táblaképnél nagyobb léptékű, sík- vagy térbeli, festészeti technológiák alkalmazásával készülő színes műveket terveztek, illetve valósítottak meg a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed üres termeiben.

A szimpóziumon készült alkotásokból rendezett, egy hónapon át látogatható kiállítást március 2-án 17 órakor nyitják meg a pécsi kultnegyedben található m21 galériában.

A képen a Zsolnay-negyed. Fotó: Beliczay László / Kultúra.hu