Nemzetközi kuriózumokkal, digitális technológiákat alkalmazó, interaktív előadásokkal várja a tizenéveseket a PlayOn! Budapest Nemzetközi Ifjúsági Színházi Fesztivál. A május 17-től 20-ig tartó eseményt a 10. Nemzetközi Színházi Olimpia keretében rendezi meg a Kolibri Színház.

A fesztiválra hét európai országból érkeznek a történetmesélés és a nézői bevonódás új formáit kereső előadások, amelyek mind a PlayOn! – New Storytelling with Immersive Technologies nemzetközi színházi projekt keretében jöttek létre.

A digitalizáció és a tizenéveseknek szóló színház kapcsolatát kutató nemzetközi együttműködés olyan innovatív produkciók létrejöttében segédkezett, amelyekben az alkotók a klasszikus történetmesélést interaktív formákkal váltották fel olyan digitális technológiák alkalmazásával, amelyek a fiatalok számára is széles körben ismertek. Ezekben az előadásokban a nézők résztvevőkké is válnak – hol azért, mert egy VR-szemüvegen keresztül nézik a történetet, vagy egy interaktív tablet vezeti őket végig a városon, míg máskor egy mobilapplikáción keresztül befolyásolhatják a színpadi történést.

A PlayOn! Budapest fesztiválnak a Kolibri Színház és az Eötvös10 ad otthont. Bővebb információ a fesztiválról itt.