A Három árva egy videóklippel együtt debütál, amely Pilisszántó szakrális helyszínén készült. Az új szerzemény célja ünneplőbe öltöztetni mindenki lelkét a hosszú hétvégére, és tisztelegni ősi hagyományaink előtt.

Mr. Vasovski egyedülálló jelenség a hazai zenei palettán, hiszen a Vasovski Live és a Vasovski Symphonic alapítójaként a hangszeres zenét és az elektronikát ötvözi. Habár a producer az R&B és a pop műfajában tevékeny, a Három árva népdal hallatán mégis egy átdolgozás gondolata fogant meg benne. „Amikor meghallottam a népdalt, az üzenete, a hangulata nagyon megérintett, és szerettem volna, hogy minél többekhez eljusson. Az emberek viszonylag kis százaléka nyitott a népdalokra, de egy modern hangzásra sokan felfigyelnek” – mesélte Vasovski Norbi az újdonságról.

Az erdélyi származású, ragyogó hangú énekesnő, Antal Timi az etno stílus nagy kedvelője, aki szívesen fogadta Mr. Vasovski felkérését: „Számomra ez a népzenei kultúra a természetes közeg, hiszen ebben nőttem fel. Saját zenéimben is szívesen használok népzenei motívumokat, így nagyon örültem, hogy én énekelhettem a Három árvát. Remélem, hogy ezzel a friss átdolgozással a fiatalabbakhoz is szólhatunk.”

Az új dal lélegzetelállító videóklippel együtt érkezik, amit Norbi egy misztikus környezetben, a pilisszántói „gyógyító csillagnál” álmodott meg. A terület híres annak gyógyítóerejéről, így sokan keresik fel megnyugvást és lelki békét keresve.

Nyitókép: Antal Timi