Az őszi évad már szerdán elindul Bödőcs Tibor dupla estjével, a humorista pedig a következő hónapban is visszatér a Kodály Központba.     

Szeptember 3-án a Budapest Bár a Ha megtehetnéd című, tavasszal megjelent albumot bemutató koncertjén a Farkas Róbert vezette zenekar mellett fellép Behumi Dóri, Rutkai Bori, Ferenczi György, Kollár-Klemencz László, Mező Misi, Tóth Vera és Péterfy Bori.     

Az idén 30 éves Budapest Klezmer Band a pécsi közönséggel is megünnepli a születésnapját: szeptember 14-én Szinetár Dóra vendégszereplésével kalauzolnak el a tradicionális zsidó zene világába.       

Budapest Klezmer Band

Huszonöt esztendeje jelent meg Kern András első lemeze, de több album is fűződik a színművész nevéhez. Október 3-án ezekből hallhat válogatást a közönség Hernádi Judit és Heilig Gábor vendégszereplésével.     

Október 4-én látható a Befutók – Fiatal tehetségek könnyűzenei koncertje, amelyen a Dzsászti Énekstúdió mentoráltjai mutatkoznak be.     

Rúzsa Magdi márciusi, a koronavírus miatt elmaradt koncertjének új időpontja október 12. Ezen az estén a régi és új dalai teljesen új hangszerelésben szólalnak meg.     

Kern András
Fotó: Kaiser Ákos

Koncz Zsuzsa október 19-i koncertjét követően, az 1956-os szabadságharc évfordulóján, október 23-án, egy Rendhagyó Prímástalálkozón a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene.     

Az évad egyik legkülönlegesebb előadásának ígérkezik a Folkamenco – Rítus, ritmus, szenvedély október 27-én. A Spanyolországból, Peruból és Lengyelországból érkező vendégművészek a flamenco ének, tánc és gitárzene legjavát hozzák el, míg a többszörösen díjazott magyar táncművészek előadásában a flamenco és a magyar néptánc fúziója látható.

Az őszi programok sorát november 9-án Dés László koncertje zárja, Szinetár Dóra vendégszereplésével.     

Egy különleges programon az érdeklődők betekinthetnek a színfalak mögé is a létesítményben, ugyanis az Idegenvezetők Világnapja alkalmából újra jelentkezik a Kodály Központ kulisszatitkai című program. Szeptember 11-én és 12-én idegenvezető meséli el a komplexum legizgalmasabb rejtélyeit; a résztvevők lemehetnek a zenekari árokba, utazhatnak a teherlifttel és a technikai erkélyről a terem soha nem látott páratlan látványában is gyönyörködhetnek.     

Nyitókép: Budapest Bár