Több mint két éve dolgozik a fiatal alkotócsapat a német szerző hangjátékának színpadi változatán. A rendező, Dohy Balázs dramaturgként diplomázik, mégis másodszor ül a rendezői székbe. A főként frissen végzett vagy még tanulmányaikat folytató egyetemisták előadását a Manna Produkció támogatásával a Szentendrei Teátrum tűzi műsorára. A Nevetséges sötétség létrehozásában részt vett a szegedi MASZK is, így rövidesen a Tisza-parti városban is láthatja a közönség a produkciót. A cím árulkodó, mert valóban egyszerre lényeges jellemzője az előadásnak a nevetségesség és a sötétség.

„Azokhoz a típusú problémákhoz, a szorongáshoz, az egzisztenciális félelmekhez, a két ember közti áthidalhatatlan távolság miatt érzett bánathoz, amik a darab második felét tematizálják, sok hülyéskedésen, groteszk sületlenségen, feltartott ujjal kimondott társadalmi tanulságon át vezet az út” – mondja a rendező.

A produkciót július 6-án este a szentendrei Művészet Malomban mutatja be az alkotócsapat. A látványért Juhász Nóra felel, a zenéket Weil András írta, a mozgást Szakács Eszter tervezte. A Nevetséges sötétséget Samudovszky Adrian, Kövesi Zsombor, Rohonyi Barnabás, Fekete Ernő és Fekete Ádám játsszák.

Fotó: Kállai-Tóth Anett