fbpx

Nonprofit szervezetek számára indított arculati pályázatot a MOME

A MOME Movement címmel, hallgatói kezdeményezésre indított pályázat célja a szervezetek vizuális kommunikációjának a segítése. A jelentkezési határidő március 9-e.

A pályázatra elsősorban olyan, közhasznú tevékenységet folytató szervezetek jelentkezését várják, amelyek költségvetési vagy egyéb okokból adódóan nem rendelkeznek a szükséges arculati elemekkel. A pályázatra a nonprofit szervezetek elektronikusan kitöltött jelentkezési lappal jelentkezhetnek március 9-ig. A hat nyertes pályázót az egyetem hallgatóiból és oktatóiból álló bizottság szakmai szempontok alapján választja ki, az intézmény a győztesekkel együttműködési megállapodást köt.

A nyertesek legkésőbb március 30-ig kapnak értesítést. A munka során a tervezők és a szervezetek képviselői folyamatosan konzultálnak, személyesen vagy online is találkoznak. A végleges tervek átadásának tervezett határideje június 30. A MOME Movement egy 2019-ben alakult önszerveződő csoport, amelyet az egyetem tervezőgrafika szakos hallgatói hívtak életre. A csoport célja a nonprofit szervezetek tevékenységének támogatása az arculattervezés eszközeivel. A pályázat a MOME Movement 3.0 szabadon választható tárgy keretén belül valósul meg. A kurzus szakmai vezetői Schmidt Andrea (Elméleti Intézet) és Vargha Balázs (Tervezőgrafika Szak).

Egyre több szervezet ismeri fel az egységes arculat fontosságát, azonban gyakran hiányoznak a megvalósításhoz szükséges erőforrások. Ezen változtatnának a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatói, akik MOME Movement néven kisarculati és online grafikai elemek megtervezésével támogatják a nonprofit szervezetek vizuális kommunikációját.

Weiszer Márk társalapító, projektvezető a pályázatról azt mondta, hogy arra gondoltak, ha ez a kezdeményezés nonprofit szervezetek munkáját támogatja, akkor az számukra is extra motivációval szolgálhat. „Így valós emberekkel és problémákkal ismerkedhetünk meg, és segíthetünk nekik a saját szakmánk által” – tette hozzá.

Nyitókép: Vági Zoé és Bodnár Alexa tavalyi munkája a MáSzínház arculatának megtervezése volt. Forrás: a MOME Movement Facebook oldala

A rovat további cikkei