A fesztiválon az építészet, a költészet, a zene és a tánc találkozik össze Makovecz Imre tereiben. Az építészeti tárlatok mellett gyerekprogramok, megzenésített versek, előadások és kerekasztal-beszélgetések is szerepelnek majd a fesztiválon. Fellép mások mellett a Duna Művészegyüttes, Palya Bea, a Bagossy Brothers Company és a Tárkány Trió.     

Az idei nyitókoncert a szlovéniai Lendván lesz, majd helyszínként szolgál Kakasd, a göcseji Bak, Százhalombatta, Makó, Sárospatak, Kolozsvár, Budapest és Dubajban a világkiállítás magyar pavilonja.    

Csernyus Lőrinc Ybl-díjas építész elmondta, hogy minden évben új tematika alapján rendeznek tárlatokat. Idén többek között Makovecz-vándorkiállítás, Az ötödik homlokzat, amit a Jóisten és a madarak is látnak, valamint Makovecz Imre merített képes albuma címmel láthatnak az érdeklődők anyagokat, emellett Sevillától Dubajig címmel tartanak majd vetített képes előadást november 7-én Kakasdon.     

Dubajban november 19-én a Lajkó Félix és Pál István Szalonna Duó, november 21-én Lajkó Félix és a Volosi ad koncertet.     

November 20-án a hagyományok szerint születésnapja alkalmából megkoszorúzzák Makovecz Imre emléktábláját a Villányi út 8. szám alatt. Aznap este a fesztiválzáró gálakoncerten átadják a Makovecz Imre-díjakat, majd a Duna Művészegyüttes, a Göncöl zenekar, Novák Péter és az Etnofon, valamint a Duna Szimfonikus Zenekar lép színpadra Budapesten a Nemzeti Táncszínházban. Az est karmestere Makovecz Pál.     

Az épület előterében november 5. és 20. között Makovecz Imre rajzai, tervei és épületmakettjei láthatók A világban benne van a Teremtő című tárlaton.     

A fesztiválon Kolozsváron többek között Herczku Ágnes és a Banda, Sárospatakon Laposi Julcsi gyerekműsora, Bakon Resti Kornél-koncert, Makón az Ephemere Duó, Százhalombattán Szabó Balázs Bandája is várja a közönséget.  

Nyitókép: Palya Bea. Forrás: Facebook