fbpx

Novemberben is várja a közönséget a Vojtina Bábszínház

Több előadásra válthatunk jegyet novemberben. A színház ajánlóiből idézünk.

Vas Laci

„Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az üveghegyeken is túl, volt egyszer egy király, annak egy fia meg három lánya. A fiút Vas Lacinak hívták, mert olyan erős volt, mint maga a vas. No de nemcsak erős volt Vas Laci, de csintalan is: hét ördög lakott benne. Egy nap annyira megmérgelte magát a nővérei civakodásán, hogy azt kívánta, nyelje el őket a föld. És így is lett. Laci nem tehetett egyebet, útnak indult, hogy felkutassa a nővéreit. Ezzel vette kezdetét Laci útja az izgalmas kalandok és a hőssé válás felé.”

A magyar mese- és mondavilág egyik legmozgalmasabb klasszikusa Benedek Elek meséje nyomán, új köntösbe öltöztetett, hagyományos bábtechnikák segítségével, élőzenével fűszerezve kel új életre a Vojtina Bábszínház színháztermében.

Az előadást négyéves kortól ajánlják.

Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála

„Hol volt, hol nem volt, egyik országban vagy másik országban, annak is a közepén vagy a szélén, itt vagy ott, volt egyszer egy szegénylegény. Úgy hívták: Szerencsés János. És hogy mit akart ez a Szerencsés János? Hát a király lányának a kezét. A király meg azt mondta, csak akkor adja a lányát a Szerencsés Jánoshoz, ha a Szerencsés János az ördög fejének a tetejéről három aranyhajszálat elhoz. Elindult hát a Szerencsés János egyenesen a pokolba. Hogy odaért-e? Hogy az ördögöt megtalálta-e? Hogy a fejéről a három aranyhajszálat elhozta-e? Aki kíváncsi, járjon utána.”

A történetet paravános bábos játékban keltik életre duda, mandolin, kaval, kantale és egyéb hangszerek kíséretében. Az előadást hároméves kortól ajánlják.

Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála

Álomcirkusz – Az Álomzug Társulás vendégelőadása nem csak gyerekeknek

„Don Alvaro cirkuszában a labdazsonglőrtől az erőművészen át a kígyóbűvölőig mindenkinek hatalmas füle és bársonyos bundája van – itt ugyanis minden artista nyúl. Ne tessenek, kérem, csodálkozni, ez az igazság! Hol is keresne másutt munkát Péter, a zenebohóc és hol is találhatná meg máshol élete párját, Pankát, a kötéltáncost, mint ebben a különös cirkuszban? Ám a történet ezzel nem ér véget, sőt most kezdődik csak igazán!”

Az előadást hároméves kortól ajánlják, de felnőttek számára is remek szórakozást nyújthat.

Az égig érő fa – Kamarajáték a Vojtinában

„Egy paradicsomi kert közepén áll a fa, melyet az öreg király birodalmában tetejetlennek ismer mindenki, mivel az égig ér. Vagy az is lehet, hogy az égen túlnan nőtt, hisz még senki fia nem látta a csúcsát? A kertet a szépséges királykisasszony gondozza, aki egyik nap megfogadja, hogy amíg a világ világ lesz, ő nem megy férjhez. Amint ezt kigondolja, huss, lecsap fentről egy sötét fergeteg, s eltűnik a királylány. A nagy szomorúságban az egész ország búra hajtja a fejét, mígnem »Szervusz, világ!« felkiáltással János a fergeteg nyomába ered, hogy visszahozza a földre a lányt. Nehéz útra indult, olyan nehézre, hogy többször segítségre szorul.”

Az előadást hároméves kortól ajánlják.

Paradicsomjáték – Karácsonyvárás

„Az év legfénytelenebb napjait kezdjük ekkor élni. Bizony jó, ha ilyenkor megszabadulunk rosszaságainktól. Ezért mindenki megmérettetik, s kiderül, hogy csintalan ördögök vagy a szelíd angyalok csapatát gyarapítjuk-e. A mulatság közben az is kiderül, hogy a régiségben ez a paradicsomjáték ideje is. Egy tréfás történetben elmeséljük a teremtéstörténetet, együtt énekelve, táncolva adjuk hírül az angyaloknak, hogy várjuk a fény és Jézuska születését.”

Az előadást hároméves kortól ajánlják.

Babusgató

Havonta várják a gyerekeket és szüleiket erre a foglalkozásra. Péntekenként kettő, vasárnap és hétfőn egy-egy játék keretében ismerkedhetünk legfiatalabb játszótársaink „természetrajzával”. Tánc, ének, mese várja a résztvevőket.

A Babusgatóra 3 hónapos kortól 3 éves korig várják a babákat.

Miénk itt a tér

Miénk itt a tér!

Rendhagyó, interaktív családi vasárnapra hív a Vojtina. A bábszínház tereiben alkotóműhelyeket alakítanak ki, ahol mindenki szabadjára engedheti a kreativitását. Minden hónap egy vasárnapján megnyitják az érdeklődők előtt a színház tereit, hogy megtudhassák, mi van a színfalak mögött.

További információk ezen az oldalon találhatók.

Nyitókép: Vas Laci-bemutató. Képek forrása: Vojtina Bábszínház

A rovat további cikkei