A Diana hercegnőről írt sikerkönyv brit szerzője, Andrew Morton II. Erzsébet-életrajza november közepén jelenik meg, noha az eredeti tervek szerint csak jövőre került volna a boltokba.

II. Erzsébet a múlt héten csütörtökön, 96 éves korában hunyt el. Halála miatt hozták előbbre Morton műve, a The Queen kiadását. „Hosszú és emlékezetes uralkodása alatt II. Erzsébet a családjának és országai tágabb famíliájának szentelte magát. A nemzeti ünnepek és gondok – köztük a Covid–19-járvány – idején ő volt a ragasztó, amely összetartotta a nemzetet. Az életrajz egyik kihívása és gyönyörűsége az volt, hogy megrajzolhattam a szenvtelenség álarca mögött rejlő nő karakterét” – idézte Mortont a könyvet kiadó Grand Central Publishing közleménye.

A kiadó szerint Morton műve levéltári kutatásokon, valamint a palota titkainak ismerőivel, magántitkárokkal és testőrökkel való hosszú kapcsolatán alapul.

A szerző írt már könyvet – engedélyük nélkül – Vilmos walesi hercegről és Meghan sussexi hercegnőről is. A Dianáról írott, 1992-ben megjelent könyvén együttműködött a néhai hercegnővel, aki elismerte, hogy gondjaik vannak férjével, az akkori Károly herceggel, aki III. Károly néven lépett II. Erzsébet örökébe. A brit író híres könyve Diana igaz története címmel jelent meg magyarul.

Nyitókép: AFP/Eddie Mulholland