fbpx

Novemberi programok a Kiskoronában

A legkülönfélébb zenei műfajok képviseletében színpadra lép többek közt Roby Lakatos és Léo Ullmann, Sümegi Eszter, Horgas Eszter és Lili Mária, Fesztbaum Béla, valamint Stummer Márton.

November 5-én a világhírű hegedűssel, Roby Lakatossal egészül ki a Még egy kört! Gypsy Jazz Band. A francia kiskocsmák világát megidéző, gypsy jazzt játszó formáció élén Myriam Lakatos áll énekesnőként. Az est vendége Léo Ullmann, az I. Roby Lakatos Nemzetközi Hegedűverseny 2. díjasa, a Yehudi Menuhin Alapítvány művész nagykövete.

„Latin-amerikai boldogság és édes melankólia” – ez a mottója a Gitármuzsika Óbudán-sorozat november 10-i koncertjének. Stummer Márton (gitár) és a Cafuné a tradicionális dél-amerikai gitárzene különleges darabjait játsszák. Akusztikus hangzású zenekarban Pataki Anna énekli a ritkán hallható, portugál és spanyol nyelvű dalokat.

Stummer Márton klasszikus gitárművész és zeneszerző a világ számos országában koncertezett, 2020-ban jelent meg szerzői lemeze First Step címmel.

A Dalok a Kispipából című Seress Rezső-estet 40. alkalommal játssza Fesztbaum Béla színművész. 23-án Horgas Eszter fuvolaművész és lánya, Lili Mária énekművész muzsikál és mesél életükről, zenéről, művészetekről, kapcsolatokról a Kiskorona7 színpadán – műfaji korlátok nélkül.

November 25-én a jelen operaéletének egyik ikonja, Sümegi Eszter látogat a Társaskörbe, és ezúttal a dal műfajból hoz gazdag összeállítást. Elindultam szép hazámból című estjén Liszt, Dohnányi, Hubay, Lajtha, Bartók és Kodály dalait énekli.

A hónap két utolsó koncertje rendhagyó eseményre invitál: 28-án az Óbudai Kamarakórus ünnepel, 30-án Czigány Ildikó versei hangzanak fel Rostetter Szilveszter megzenésítésében.

A rendszeres havi programok, Czigány György sorozata, a gyermekek Hangolda foglalkozása, a Budapesti Vonósok koncertje, a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara művészeinek kamarahangversenye folytatódnak, és az ingyenes Hungarikonok kiállítás is egész hónapban nyitva tart.

Nyitókép: Roby Lakatos hegedűvirtuóz. Fotó: Fazekas István

A rovat további cikkei