Az egyetemes zenetörténet négy jelentős oratóriuma kerül egymás mellé, négy különböző zenei világ, a jól ismertek és a ritkán hallhatók, a lehető legavatottabb művészek és karmesterek előadásadásában.

A 2015/2016. évad Unikum bérlete a legnagyobb budapesti koncerthelyszínekre, az Erkel Színházba, a Művészetek Palotájába és a Zeneakadémiára invitálja közönségét. Az oratórium-irodalom jelentős alkotásaihoz a Filharmónia a legavatottabb előadókat és karmestereket kérte fel: Verdi Requiemje az Erkel Színházban hangzik fel az Operaház együtteseivel, elsőrangú és ritkán hallható nemzetközi énekes szólista vendégekkel, az Opera főzeneigazgatójának, Halász Péternek vezényletével.

Janáček különleges, ószláv nyelvű Glagolita miséjét a Magyar Rádió együttesei szólaltatják meg a Művészetek Palotája hangversenytermében vezető karmesterük, Kovács János irányításával.

A német barokk zene egyik legrangosabb karmester tolmácsolója Helmuth Rilling, akinek vezényletével Bach: Máté-passiója szólal meg a Zeneakadémián.

Ugyancsak a Zeneakadémián hangzik fel Bartók Béla: Cantata profana c. műve a Nemzeti Filharmonikusokkal, a bartóki életmű nemzetközi szinten is legavatottabb tolmácsolójaként tisztelt Kocsis Zoltán dirigálásával.

A bérlet ?unikum?, hiszen az egyetemes zenetörténet négy jelentős oratóriuma kerül egymás mellé, négy különböző zenei világ, a jól ismertek és a ritkán hallhatók, a lehető legavatottabb művészek és karmesterek előadásadásában.

Ezzel a kínálattal ígér hiánypótló, egyedülálló és maradandó oratórium zenei élményeket a Filharmónia Magyarország.

Első előadás: 2015. november 3. kedd 19:30, Erkel Színház

Műsoron: Verdi Requiemje

A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara ? az Opera együttese

 

kampe_anja_foto_sasha_vasiljev_resize
Anja Kampe
Fotó: Sasha Vasiljev

Komlosi_Ildiko3-2010_resize
Komlósi Ildikó

dunaev_andrej
Andrej Dunajev

youn_kwangchul3
Kwangchul Youn


Szólisták: Anja Kampe (szoprán), Komlósi Ildikó (alt), Andrej Dunaev (tenor), Kwangchul Youn (basszus)

Közreműködik: A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara? az Opera együttese, a Magyar Állami Operaház Énekkara

Vezényel: Halász Péter