A nyáresti koncertek ezúttal különleges tematikában, a Hőskoncertek égisze alatt valósulnak meg. Keller András és a Concerto Budapest így kíván köszönetet mondani mindazoknak a hétköznapi hősöknek, akik emberfeletti teljesítményükkel segítették életünket az elmúlt időszakban. Ezért a koncerteket mindenekelőtt az egészségügyben dolgozóknak ajánlják, akiket szeretettel várnak a közönség soraiban is.

A sorozat első, csütörtöki koncertjének főszereplője Mozart. A klasszikus nyitány, versenymű, szimfónia szerkezetű műsor a zeneszerző legnépszerűbb műveiből áll össze. A Figaro házassága című opera nyitánya mellett elhangzik az A-dúr klarinétverseny és a Prágai szimfónia, klarinéton közreműködik Darko Brlek, vezényel Vashegyi György.     

Június 25-én ismét egy Mozart-nyitánnyal indul az este. A Cosí fan tutte mellett Mozart Sinfonia concertantéja és Beethoven II. szimfóniája szólal meg Keller András vezényletével.     

A sorozatot záró harmadik esten, július 7-én két Mozart- és egy Beethoven-mű, ismét egy nyitány, egy versenymű és egy szimfónia hangzik majd el. Mozart egy kevéssé ismert operája, A színigazgató nyitánya csendül fel elsőként, utána az A-dúr zongoraversenyt (K.414) hallhatjuk Várjon Dénessel, az estet Beethoven VIII. szimfóniája zárja.

Nyitókép forrása: Concerto Budapest, fotó: Valuska Gábor