20901601_1780091848686495_4400159899255368505_o

A legjobb női főszereplő díját is két színésznőnek ítélték oda: Esztergályos Cecília az Újszínház Sári bíró, Komáromi Anett a Békéscsabai Jókai Színház Balkán kobra című előadásában nyújtott alakításáért érdemelte ki az elismerést. Ujréti László lett a legjobb férfi mellékszereplő a József Attila Színház Veszek egy éjszakát című darabjában, a legjobb női mellékszereplőnek Gombos Juditot választották a Szolnoki Szigligeti Színház Vidám kísértet című előadásában nyújtott alakításáért.

Szintén a Vidám kísértet című vígjáték kapta a leglátványosabb prózai előadás díját, míg a legjobb prózai rendezésért járó elismerést a tatabányai Jászai Mari Színház Nyolc nő című bűnügyi komédiája érdemelte ki. A József Attila Színház Veszek egy éjszakát című zenés komédiája kapta a legjobb zenés rendezésért járó elismerést, a legjobb zenés előadás pedig a Szarvasi Cervinus Teátrum Valahol Európában című musicalje lett. Kiosztották a leglátványosabb zenés előadás díját is, melyet a Turay Ida Színház A férfiak a fejükre estek című zenés vígjátékának ítélték oda. A legkülönlegesebb előadás A festett mosoly bohócgála lett, amely a Baross Imre Artistaképző Intézet ősszel induló bohócképzése egyhetes előkészítő nyári táborának ?záróakkordja? volt.

A Zentai Magyar Kamaraszínház Lúdas Matyi című mesejátéka nyerte el a legjobb mesejáték rendezés díját. A leglátványosabb mesejáték a Békéscsabai Jókai Színház és a Balassi Táncegyüttes Állat(i) mese című koprodukciója lett. Szőke Pál, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze Jónás könyve című verses estjéért Józsa Mihály-díjat kapott. Józsa Mihály az Orosházi Napló főszerkesztője volt, hosszú évekig dolgozott szerkesztőként az Orosházi Városi Televíziónál. Alapítója, műsorvezetője, szerkesztője volt a város első rádiójának, az Orosháza Hangja Rádiónak.

20933804_1780093205353026_7218781650603453076_o
Esztergályos Cecília átveszi a díjat

Szarvas város önkormányzata nagydíját a Békéscsabai Jókai Színház kapta ?a kitűnő nyári szarvasi előadásokért.? Babák Mihály polgármester különdíját vehette át Seregi Zoltán teátrumigazgató ?a Szarvasi Vízi Színház sikeres nyári évadáért? és Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz vezetője pedig ?a szarvasi színházi életért végzett sikeres munkája elismeréseként?. Ugyancsak polgármesteri különdíjjal jutalmazták Dósa Zsuzsát, a Szarvasi Cervinus Teátrum művészét a Valahol Európában című előadásban nyújtott alakításáért, az összes gyerekszereplővel együtt; továbbá elismerték Kurucz Márk technikai- és háttérmunkáját is. Különdíjat kapott szarvasi magánszemélyektől és alapítványoktól Szemerédy Bernadett, Tege Antal és Timkó János színművészek kiváló alakításaikért, valamint a Kukac Kata című mesejáték.

A fesztivál díjairól hétfős társadalmi zsűri döntött. A zsűri tagjai voltak: Babák Mihály, Szarvas város polgármestere; dr. Melis János címzetes főjegyző, Paluskáné Udvarhelyi Judit aljegyző; Mihaleczné Kovács Mária nyugalmazott jegyző; Gombárné Bata Mária a Mozgáskorlátozottak Szarvasi Egyesületének elnöke; dr. Kutas Ferenc, a Szarvasi Krónika felelős szerkesztője, nyugalmazott középiskolai tanár, valamint Galambos Edit Ágnes színházbarát.

A díjátadóval egyben lezárult a Szarvasi Vízi Színház 2017-es nyári évada is, ahol június közepe óta 19 nagyszínházi ? prózai, zenés és táncszínházi ? produkciót, öt gyerekelőadást, csaknem 30 vers- tánc-, illetve dalestet láthatott a közönség.

 

Forrás: MTI/Szarvasi Vízi Színház Facebook-oldala

Fotó: Szarvasi Vízi Színház Facebook-oldala