A békéscsabai színház művészeivel a nyári játszóhelyeken, fesztiválokon, sőt az országhatáron kívül is találkozhatunk.

Szarvason, a Vízi Színházban a Monte Cristo grófját láthatjuk augusztus 11–13-án. 14-én Gyulán, a Várszínházban játsszák Tamási Áron Vitéz lélek című darabját, augusztus 17-én pedig Mikházán, Erdélyben. A szerző Énekes madár című műve Tege Antal rendezésében augusztus 29-én mutatkozik be Nyíregyházán, a Vidor Fesztiválon. A Két összeillő ember című kamaradarab augusztus 3-án Szigetbecsén, 28-án pedig Kétsopronyban várja majd a nézőket.

Szeptemberben visszatér a nagy sikerrel nyitó Furcsa pár női változata Kovács Edittel és Fehér Tímeával, a hónap közepén pedig a Drakula fantázia című horrorrockopera debütál, melynek főbb szerepeiben Kocsis Dénest, Török-Újhelyi Tamást, Csonka Dórát, Katkó Ferencet, Lénárt Lászlót és Tege Antalt láthatjuk.

Az új évadban a Sík Ferenc Kamaraszínházban Örkény István színműve, a Tóték nyitja a sort. Ezt követi majd az Anconai szerelmesek című zenés komédia, amely a hetvenes évek Olaszországába repít bennünket az akkor legdivatosabb slágerek segítségével, majd jön A revizor.

A következő nagyszínpadi bemutató az Országúton, Federico Fellini filmjének színpadi átirata, melynek műfaja is különleges: cirkuszi játék – szívszaggató mese felnőtteknek. A nagyszínpadi bemutatók sorát egy Agatha Christie-krimi zárja. A Gyilkosság meghirdetve főszerepére Felkai Eszter tér vissza a színpadra. A kamaraszínházban a Lady Oscar című bohózat jelenetein derülhetünk majd. A gyerekeknek három mesét, a Hagymácskát, a Hétalvót és Az égig érő fát kínálja a színház.

Bérleten kívüli előadással is készülnek: a Hotel Plaza című komédia és az Ájlávjú minimusical várja majd a nézőket, a Stúdiószínházban pedig a Love.hu jelenetein nevethetünk.