A Kiscelli Múzeumban hagyományosan az iskolakezdés utáni hétvégén rendezik meg a Kiscelli Napot, amelyen a múzeumi programok mellett idén városi sétákkal is várják az érdeklődőket a szervezők.

A szombati nyárbúcsúztató eseményen a múzeum különleges tereibe nyerhetnek betekintést a látogatók. Lesznek családi programok, workshopok, tárlatvezetések, zseblámpás kriptatúra, borkóstoló, majd filmvetítés zárja a napot a barokk kastélyépület belső udvarán.

A Kiscelli Napon a látogatók megismerhetik az egykori Schmidt-kastélyt és környékét: lesz zseblámpás kriptatúra és parkséta, valamint vezetett séta során megtekinthető a múzeum bútorraktára is.

A programok között két városi séta is szerepel, amelyeken az óbudai kísérleti lakótelep világával és az egykori vízimolnárok életével ismerkedhetnek meg a túrázók. A gyerekprogramok között a legkisebbek nyomdázhatnak Petőfiék nyomdagépén vagy akár maszkot is festhetnek maguknak.

A rendezvény egyben a Ragyogj! Divat és csillogás kiállítás záróeseménye is lesz, a szervezők különleges programokkal búcsúznak a kiállítástól.

A  részletes program a kiscellimuzeum.hu/kiscellinap2020 oldalon olvasható.

Nyitókép: Ragyogj! Divat és csillogás, forrás: a múzeum Facebook oldala