A 2020 augusztusában bemutatott, járványhelyzetre reflektáló vitrinszínházi Hamlet-előadás a Highlights of Hungary jelöljtei közé került. Állandó helyszíne a Nagyerdei Stadion, ahol üvegfalakon keresztül, fejhallgatók segítségével követhetik figyelemmel a nézők a Shakespeare-darab adaptációját. Jegyek hétfőtől válthatóak az előadásra online vagy a színház újra megnyílt jegypénztárában.

Hamlet

Májusban folytatódik az operakoncertek sorozata is. Az Ács János karmester koordinálásával készülő koncerteket továbbra is a színház Facebook-oldalán közvetítik, de korlátozott számban az élő előadásokra is válthatók jegyek. Május 14-én a szólókarrierjét Debrecenben kezdő Balczó Péter, a Magyar Állami Operaház magánénekese ad elő. A preklasszikusoktól a barokkon át Verdiig ívelő esten elhangzik Macduff áriája a Macbeth-ből és Alvaro áriája A végzet hatalma című operákból. 

Őszintén szólva

Az októberben megszokott ülésrenddel visszatér a színház műsorrendjébe a francia vígjáték, az Őszintén szólva is. A helyzetkomikumok, félreértések láncolatára és kifinomult humorra építő darabot májusban két alkalommal tekinthetik meg a nézők a pódiumteremben.

A Csokonai Színház valamennyi előadása védettségi igazolvány felmutatásával látogatható.

Nyitókép: Hamlet. Fotó: Máthé András