Mától megszűnt a veszélyhelyzet, így zárt helyen vagy szabadtéren tartott kulturális rendezvény – a zenés, táncos rendezvények kivételével – minden további korlátozás nélkül látogatható, megtartható. A kulturális intézmények megnyithatják közönségforgalmi területeiket. Erről tájékoztatta Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a kulturális intézmények vezetőit.

A járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet értelmében ugyanakkor a rendezvények – függetlenül azok nyilvános vagy nem nyilvános jellegétől – abban az esetben tarthatók meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma egy időben nem haladja meg az 500 főt.

Zenés, táncos rendezvénynek minősülnek azok, amelyen a részvételhez nem kell megváltott ülőhellyel rendelkezni (például: fesztivál, könnyűzenei koncert, táncház, táncklub, diszkó, rockklub).

Ezzel párhuzamosan a kormány Magyarország egész területére járványügyi készültséget vezetett be, amelynek keretében a rendezvények helyszínén való tartózkodásra a kormány különös szabályokat állapíthat meg.