Nyolc bemutatóra készül az új évadban a József Attila Színház, amely ősszel az Egy szoknya, egy nadrág, a Valami bűzlik... és a Szibériai csárdás című darabot, valamint a Furcsa pár női változatát is műsorra tűzi.

Az új évadban szeptember 11-én mutatják be az Egy szoknya, egy nadrág című zenés vígjátékot Bodrogi Gyula rendezésében. Szeptember 18-án lesz a bemutatója a Valami bűzlik című musicalnek, amelyet Szente Vajk állított színpadra.

Október 9-én a Szibériai csárdás című zenés darab bemutatója következik Hargitai Iván rendezésében, a főszerepben debütál Lábodi Ádám, Kulcsár Viktória partnereként. A rendező elmondta: a történet az első világháborúban, Szibériában játszódik, ahol magyar hadifoglyokat kényszerítenek arra, hogy előadják A csárdáskirálynőt. „Ez egy csodálatos színházi történet, leginkább a túlélés komédiája” – mondta a rendező, kiemelve, hogy a darabban elképesztő életszeretet, életigenlés jelenik meg.

Október 29-én tűzik műsorra a Furcsa pár női változatát, amelyben Fehér Anna és Pikali Gerda újra együtt áll színpadra, szintén Hargitai Iván rendezésében. A Ken Kesey regényéből készült Száll a kakukk fészkére című drámát Funtek Frigyes rendezésében november 27-én mutatják be Zöld Csaba, Fehér Anna és Fila Balázs főszereplésével. Az évad második felében, 2022. január 13-tól látható Quintus Konrád rendezésében az Ágacska című mesedarab.

Január 29-én Spiró György Az imposztor című művét Bagó Bertalan állítja színpadra, aki kiemelte: régóta szerette volna megrendezni a darabot, amely arról szól, hogy milyen egy színház élete, és amelynek főszerepére Benedek Miklóst kérte fel. Mint mondta, szeretne valóságos történetet bemutatni, valóságos szenvedéllyel, és azon belül jelenhet meg a humor, amely groteszk és igazi szituációból születik meg.

Az évadot 2022. március 19-én Egressy Zoltán Portugál című darabjával zárják, amelyet Lengyel Ferenc rendezésében láthat a közönség. Irgács mindennapjai Kónya Merlin Renáta és Lábodi Ádám főszereplésével elevenednek meg. A rendező felidézte, hogy játszott a darab ősbemutatójában, négyszázhuszonháromszor lépett fel az előadásban. Mint mondta, a darabban archetípusok szerepelnek, kedves, szerethető figurák. Minden szereplőnek jutalomjáték a Portugál, amelyben szállóigévé vált mondatok, zseniális írói találmányok vannak – hangsúlyozta a rendező, kiemelve, hogy egy nagyszerű, de keserű kocsmakomédiáról van szó.

Nemcsák Károly igazgató elmondta, hogy a következő 2-3 évad nyári szüneteiben tovább épül a színház, külső és belső átalakításokat, nagyszabású fejlesztéseket terveznek. Emellett augusztus 1-től 19 művészt alkalmazottként tudnak foglalkoztatni, amire 2010 óta nem volt lehetőség.

Kiemelt kép: József Attila Színház