fbpx

Nyolc nemzetközi versenyen mutathatták be tudásukat a Táncművészeti Egyetem hallgatói

Nemzetközileg is egyre sikeresebb a Magyar Táncművészeti Egyetem, a tavalyi modellváltás bővülő anyagi és szakmai lehetőségeinek köszönhetően az elmúlt tanévben nyolc nemzetközi versenyen mutathatták be tudásukat a hallgatók – közölte a Magyar Táncművészeti Egyetem (MTE) az MTI-vel pénteken.

A nemzetközi eseményeken az egyetem 70 hallgatója vett részt: heten első helyezést, hat fiatal táncos második helyezést és ugyancsak hatan harmadik helyezést értek el. Döntőbe került további 4 hallgató, a középdöntőig ketten jutottak.

„Úgy gondolom, hogy tavaly augusztus óta annyi minden történt az egyetemünkön, mint előtte 10 év alatt” – mondta Kiss János Kossuth-díjas balettművész, az MTE-t fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke, aki kiemelte: a bővülő lehetőségek a szakmai munkát jelentősen segítik.

Fodorné Molnár Márta, az MTE rektora szerint a magyar balett és tánchagyomány megőrzése az MTE oktatói gárdájának felelőssége, amely súlyos, egyben felemelő örökség. A rektor szerint az intézményben több olyan kiemelkedően tehetséges fiatal tanul, akik a modellváltásnak köszönhetően még magasabb szintre tudják emelni művészi képességeiket.

„Mivel összes kollégámmal az a célunk, hogy világszínvonalú táncosokat, koreográfusokat és pedagógusokat képezzünk, az egyetemi modellváltás adta lehetőségeket nagy örömmel élem meg” – hangsúlyozta az MTE rektora.

Nyitókép: MTE/Csillag Pál

A rovat további cikkei