A Kossuth-és Liszt Ferenc-díjas gitáros, zeneszerző és dalszövegíró Molnár György ’Elefánt’, 1967 óta tagja a legendás Omega rock együttesnek. Gitárszólóira a kidolgozottság, a magas szakmai hozzáértés és a különleges hangulat jellemző. Első szólóalbumát 1989-ben készítette, Megszakadt kapcsolat címmel. Ezen nem csak gitározott, de ő szerezte a dalok zenéjét, néhánynak a szövegét és nagy részüket ő énekelte fel. 2015-ben újabb szólóalbummal jelentkezett Omega Right Fighter címmel.

Molnár György Elefánt
Fotó: Horváth Péter Gyula

Bár a Jászai Mari-és Kránitz Lajos-díjjal kitüntetett Szente Vajk színművész, rendező, író, dalszövegíró és műsorvezető még csak 38 éves, igencsak jelentős szakmai múlttal bír. Színpadon szerepelt például a Macskák, a Légy jó mindhalálig, a József és a szélesvásznú álomkabát, a Volt egyszer egy csapat, a Mary Poppins, vagy a Mennyi szerelem! című darabokban. Rendezőként színpadra vitte többek között a Hello Dolly!, a Betörő az albérlőm, a Váratlan vendég, az Agyeldobás vagy az Én József Attila című darabokat. Íróként a Csoportterápia, a Poligamy, a Meseautó, valamint az Illés zenekarral közösen létrehozott Tied a világ fűződik a nevéhez.

Szente Vajk
Forrás: MTVA

Szakál László zongorista és zeneszerző, a Fővárosi Nagycirkusz zenekarvezetője. Korábban hat évig élt és dolgozott Hamburgban zenei vezetőként, majd igazgatóként az AIDA Cruises óceánjáró hajótársaságnál. Szinte az egész világot bejárta, ám mégis hazatért, mert hiányzott neki a saját kultúrája, a családja, az otthona és a magyar szó. Az ő nevéhez fűződik az először 2016-ban bemutatott Lúdas Matyi a cirkuszban című darab teljes zenei aláfestésének megírása és dalainak meghangszerelése.

Szakál László
Forrás: Fidelio

Szomor György Nádasdy Kálmán-díjas rendező, színész, zeneszerző, dalszövegíró már 11 évesen megalapította első zenekarát, majd a 19 évesen alapított Moho Sapiens nevű együttesével ők jegyezték az Angyalbőrben című sorozat zenei anyagát. 1993 óta folyamatosan szerepel budapesti és vidéki színházakban. Alapító tagja a székesfehérvári Vörösmarty Színháznak. Első musicalje az 1999-ben bemutatott Katonadolog volt, 2011-ben pedig a békéscsabai Jókai Színházban került bemutatásra a Monte Cristo grófja, amelynek nem csak rendezője, de szöveg-és dalszövegírója is volt. Olyan sikeres színházi darabokban játszott, mint a Dzsungel könyve, a Notre Dame-i Toronyőr, a La Mancha Lovagja, az Elfújta a szél, a Chicago, A Csodák Városa, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Sztárcsinálók, a Veled, Uram!, vagy a Robin Hood.

Szomor György
Fotó: Ignácz Bence

Polyák Lilla színművész, énekesnő 1999-ben szerzett diplomát a Színház-és Filmművészeti Főiskola prózai tagozatán Horvai István és Máté Gábor osztályában. Több színdarabbal évekig turnézott Bécsben, mielőtt 2002-ben hazatért. Állandó szereplője a legnagyobb fővárosi és vidéki színházak színpadainak. Olyan musicalekben kápráztatta el a nagyérdeműt, mint az Óz, a csodák csodája, a Mozart! a Kabaré, az Anna KareninaA Szépség és a Szörnyeteg, A Manderley-ház asszonya, a Jézus Krisztus Szupersztár, vagy a Tanulmány a nőkről. 2014-ben jelent meg a Most és Mindörökké című szólólemeze, valamint A csudálatos Mary Poppins című gyermekeknek szóló hangoskönyve.

Polyák Lilla
Fotó: kisskrisztii.com

Varró Dániel költő, műfordító első verseit 12 évesen írta, gimnazista kora óta publikál verseket és műfordításokat különböző irodalmi lapokban és folyóiratokban. Több önálló verseskötete jelent meg, és emellett több főleg gyerekeknek szóló kötet társszerzője, művei antológiákban és hangoskönyvek formájában is megjelentek. Számtalan könyvet, színdarabot, operát és musicalt fordított le magyar nyelvre. Munkásságát számos díjjal, többek között József Attila-díjjal, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével és Móricz Zsigmond-ösztöndíjjal ismerték el.

Varró Dániel

A Marosvásárhelyen született Keresztes Ildikó színművész, énekesnő, előadóművész figyelemre méltó munkássága rendkívül szerteágazó. Első színházi szerepét 1988-ban, A költő visszatér című rockoperában kapta, majd olyan rangos darabokban csillogtatta meg a tehetségét, mint Az ifjúság édes madara, az Álomutazó, A költő visszatér, a Cabaret, a Chicago, az István, a király, a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról, a Jónás könyve, A 3 testőr, vagy az Égben maradt repülő. Első szólóalbumát 1999-ben jelentette meg Nem tudod elvenni a kedvem címmel, amit még további öt követett, melyekből három aranylemez lett. Számtalan albumon működött közre, többek között több Supra Hits! válogatáson, Kormorán albumokon, Balázs Fecó, az Edda Művek és az Omega albumain. A magyar rock-és könnyűzene sztárjaival énekelt duetteket, például Varga Miklóssal, Forgács Péterrel, Hobóval, vagy Oláh Ibolyával. Szakmai elhivatottságát és profizmusát többek között a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével ismerték el.

Keresztes Ildikó
Forrás: Keresztes Ildikó honlapja

A november 26-i koncertshow műsorvezetője a szakmai munkásságáért 2011-ben és 2012-ben a Legjobb rádiós műsorvezető-díjjal, 2016-ban a magyar sajtó kategóriában pedig Regionális Prima-díjjal kitüntetett Harsányi Levente lesz.

A bejutott dalokat ezen a linken lehet meghallgatni.